Starity

Alissa White-Gluz: „Életem legfájdalmasabb élménye volt a The Agonistból való kirúgásom!"

2017. április 17. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alissa 2014 óta erősíti az Arch Enemy legénységét, ahol a 13 év után távozó Angela Gossow-t váltotta. Alissa most elmondta, mi vezetett a The Agonistból való távozásához.

hirdetés
Alissa White-Gluz: „Életem legfájdalmasabb élménye volt a The Agonistból való kirúgásom!"
Fotó: Facebook/Arch Enemy

2014. március 17-én jelentette be a svéd együttes, hogy a családi okok miatt távozó Angela a menedzserükként ténykedik a továbbiakban, helyére pedig Alissa kerül, vele folytatják a zenélést. 

A 31 éves énekesnő most beszélt először részletesebben a The Agonistból való eltávolítása kapcsán, és arról, hogyan élte meg ezt az eseményt.

Szerettem volna még a The Agonisttal zenélni, albumot felvenni, ám a zenésztársaim másképp döntöttek. Ez egy szerencsétlen döntés volt, ám büszke vagyok a velük kiadott lemezekre

– kezdte Alissa, aki alig 20 évesen, 2005-ben lett a The Agonist énekesnője.

2013-ban keresett meg Angela és Michael (Amott, az Arch Enemy gitárosa - a szerk.), hogy helyettesíthetném Angelát a csapatban. Én örültem az ötletnek, és ki is dolgoztam egy ütemtervet, hogy a The Agonistot is tudjam vinni. Tehát számomra nem jelentett volna akadályt, hogy egyszerre két együttes énekese legyek. Azért is fáj nagyon a kirúgásom, mert a The Agonistot én építettem fel, én terveztem a logót, a zenekart a "gyermekemnek" tekintettem

– mesélte Alissa, továbbá elárulta: The Agonistos zenésztársai azt mondták neki, hogy egy olyan énekesnőt akarnak, akinek ez a csapat a legfontosabb. Vicky Psarakis így került a képbe, aki a bandába kerülését megelőzően főleg YouTube-os videóival lett ismert, amelyeken metálszámokat énekelt, pl. a Nightwish-től. Együttese tagjai sérelmezték azt is, hogy Alissa fellépett a Kamelottal és a Nightiwsh-sal is, amikor 2012-ben Anette terhességi rosszullétei miatt kórházba került, így a svéd Amaranthe-os Elize Ryddel és a Nightwishban azóta is hivatalos, állandó énekesi státuszt kapott holland Floor Jansennel énekelt Denverben.

Ám nemcsak a kiléptetés okozott sokkot Alissának:

Miután egy megbeszélésen elmondták a többiek, hogy nem kívánnak velem együtt dolgozni, írni akartam a főnökségnek, a lemezkiadónknak, de nem fértem hozzá se az email-fiókomhoz, se a Facebookomhoz, se a Twitteremhez, se a Youtube-csatornámhoz! Végül, hogy a számláimat rendezhessem és átnézhessem a szerződéseket, visszakaptam a hozzáférésemet az emailjeihez, ekkor értesültem arról, hogy már megvan az új énekesnő, Vicky. Egy csapattag ugyanis lánclevelet küldött erről, és véletlenül engem is belecsatolt...

Alissa elmondása alapján ellentétek már korábban is voltak a csapatban, hiszen az énekesnő vegán életmódot folytat és nagy állatvédő hírében áll - és ezekről dalszövegeket is írt. A többiek ezt nehezen tolerálták, hiszen a veganizmus még nem annyira elfogadott, ha valaki úgy él, hogy semmilyen állati eredetű ételt nem vesz magához.

Facebook

Egóból rúgtak ki, egóból dolgoztak. Nem értem, hogy ennek mi értelme volt, hogy miért kellett így történnie. Olyan ember vagyok, aki szereti a konfliktusokat tisztázni, leülni, megbeszélni a problémákat.

Az énekesnő azonban már boldog az Arch Enemy tagjaként, de elmondása szerint rengeteget köszönhet a Kamelotnak is, akinek tagjaival jó barátok. 

De úgy éreztem, ennyivel még tartozom a rajongóknak. A The Agonistot ellopták tőlem. Nem én szálltam ki magamtól, ahogyan azt sokan gondolták. Kirúgtak...

– zárta sorait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek