Starity

10 történet, ami azt igazolja, véletlenek márpedig nincsenek

2017. április 26. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hiszel a végzetben? Abban, hogy minden okkal történik? Ha nem, akkor az alábbiak hallatán biztosan fogsz!

hirdetés

1. Spa nap

Beköltöztem egy új albérletbe. Már két hete ott éltem, amikor egyszer csak úgy döntöttem, spa napot tartok. Tetőtől talpig bekentem magam kék agyaggal, amikor egyszer csak valaki megjelent az ajtóban. Ott álltam anyaszült meztelenül, kék voltam, mint a szereplők az Avatarban, ő pedig totál le volt döbbenve. Kiszaladtam a konyhába, előkaptam egy kést, ő pedig egy flakon hajlakkal jött utánam. Azon vitáztunk, hogy ki kicsoda és milyen jogon van a lakásban, amikor kiderült, hogy az az ő otthona és a nagymamája adta ki nekem a lakást abban a reményben, hogy feleséget talál az unokájának. Mindketten megőríztük emlékezetünkben azt a napot, én pedig ma is ugyanott élek – mostanra egy család lettünk.

A kép illusztráció

2. Lottónyertes

Korábban mindig a házam környékén lófrált egy hajléktalan férfi. Egyszer odajött hozzám, hogy nem adnék-e neki egy kis aprót, mert lottószelvényt szeretne venni. Nem hittem, hogy valóban arra költi majd a pénzt, de adtam neki. Másnap megint odajött hozzám, megadta az előző nap kölcsönadott pénzt, és azt mondta: Halálomig az adósod leszek! Vettem egy lottószelvényt a pénzedből, és nyertem 250 ezer dollárt (~ 70 millió forint)! Köszönöm szépen!. Majdnem elsírtam magam. Nagyon jó érzés volt, hogy segíthettem, és abból a kis összegből sikerült ismét talpra állnia.

A kép illusztráció

3. Szerelem első botlásra

Van egy kis tér a lakásom közelében. A nővéremmel rendszeresen sétáltunk arrafelé. Van ott egy hely, ami azért érdekes, mert ott ismerkedtek meg egymással a szüleim és a testvérem is ott ismerte meg a férjét. Ma véletlenül belebotlottam ott egy srácba. Bocsánatot kértem tőle, amiért fellöktem és felsegítettem. A családom már most azt várja, mikor jelentjük be, hogy összeházasodunk.

A kép illusztráció

4. Reinkarnáció

Néhány nappal ezelőtt kiszökött a cicánk. A férjem azt mondta, biztosan elment meghalni, elvégre már elmúlt 13 éves. Ezt az ötéves fiunknak is el kellett magyaráznom. Tegnap sétálni voltunk, és már azt terveztem, hogyan is mondom el neki, mi a helyzet, amikor meghallottam, hogy a fiam azt mondja: Anyu, nézd!. Odanéztem, és a kezeiben a cicánknak, Freddie-nek a mini mását pillantottam meg. Az új Freddie most már velünk él, én pedig azt mondtam a fiamnak, hogy a régi cicánk ott él benne. A férjem és én elgondolkoztunk a dolgon, és arra a megállapításra jutottunk, hogy talán mégis igaz az, hogy a macskáknak kilenc életük van, és talán egyesek haláluk után visszatérnek a kedvenc gazdijaikhoz egy új formában.

A kép illusztráció

5. Alex

Meggyőződésem, hogy a sors tréfát űz velünk. A nővérem öt évig randizott egy sráccal. Miután szakítottak, hozzáment egy Alex nevű fazonhoz. A bátyám nyolc évig volt együtt egy lánnyal, és miután szétmentek, elvett egy gyönyörű lányt, akit Alexnek hívnak. Én három évig voltam együtt a legutóbbi pasimmal, akivel csak nemrég mondtuk ki, hogy vége. Azóta megismerkedtem egy pasival és nem találjátok ki, hogy hívják... Alexnek!

A kép illusztráció

6. Szakítás az oltár előtt

Az esküvőm napján tudtam meg, hogy a férjemnek szeretője van. Nem tudtam kontrollálni magam vagy visszatartani az érzéseimet. Zokogásban törtem ki és leléptem. Elmentem a legközelebbi metróhoz és felszáltam az első beérkező szerelvényre. El tudtam képzelni magam – a lány a hatalmas menyasszonyi ruhában zokog a metrón. Egyszer oldalra pillantottam, és megláttam egy fiatal férfit, aki céljául tűzte ki, hogy feldobja a hangulatomat, majd megragadta a kezemet és leszálltunk a metróról, mintha menyasszony és vőlegény lennénk. Jelenleg boldog házasságban élek az új férjemmel – vele.

A kép illusztráció

7. Alexander

Akkor értettem meg, hogy a pasim a végzetem, amikor kiderült, hogy az ő apját és nagyapját is Alexandernek hívták, akárcsak az enyémeket. Most már nem akarjuk megtörni a családi hagyományt és kockáztatni a szerencsénket, így a fiunkat is Alexandernek kereszteltük.

A kép illusztráció

8. Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó!

Tízéves koromig Los Angelesben éltem, óvodába is oda jártam. Anyukám és nagynéném gyakran emlegették, hogy volt ott egy Diana nevű lány, akivel barátok voltunk, és akinek megígértem annak idején, hogy feleségül veszem. Évekkel később, amikor már New Yorkban éltem, megismerkedtem egy nővel. A barátságunkból idővel kapcsolat lett. Őt is Dianának hívták, de ennek elsőre nem igazán tulajdonítottam jelentősséget. Amikor jobban megismertük egymást, elmeséltem neki a gyerekkori történetet, és kiderült, hogy ő az a bizonyos Diana. Hamarosan összeházasodunk! Az embernek meg kell tartania az ígéreteit.

A kép illusztráció

9. Cserebere szerencse

Elvesztettem a pénztárcámat. Benne voltak az igazolványaim, a pénzem, a hitelkártyáim és egy fotó a macskámról. Pár nappal később találtam egy mobilt a buszon. Felhívtam a készülék tulajdonosának édesanyját, hogy visszaadnám a telefont és megbeszéltünk egy találkozót. Amikor megjelent a srác, nagyon boldog volt. Azt mondta, örül, hogy vannak még ilyen becsületes emberek a világon. Mondtam is neki, hogy tudom, milyen érzés elveszíteni valami fontosat, mert én is elvesztettem a tárcámat. Ekkor a srác elővett a zsebéből egy pénztárcát, és megkérdezte, nem az enyém-e. Kinyitottam, és megláttam a macskám fotóját! Gondolhatjátok, mennyire meglepődtünk mindketten! A pénzem, a kártyáim, minden benne volt. Most a srác az egyik legjobb barátom. Nem a sors vezetett minket egymáshoz, én inkább abban hiszek, hogy csodák szoktak ilyenkor történni.

A kép illusztráció

10. Az életem adom érted

Ősszel rákot diagnosztizáltak az édesanyámnál. Az orvosok azt mondták, kicsi az esély arra, hogy túléli. Órákon át ültem az ágya mellett, miközben a macskám egyedül volt otthon. Legközelebb magammal vittem őt, amikor meglátogattam édesanyámat. Az első alkalommal lefeküdt anyukámra és átaludta rajta az egész napot. Másnap reggel jött a nővér, hogy elvégezzen egy tesztet, amikor észrevette, hogy a macska nem lélegzik. Meghalt. A következő napon jó híreket kaptunk: anyukám betegsége visszahúzódott, az eredmények nagyon jók voltak. Az orvosok azt mondták, csoda történt. A macskám nekiaadta az életét édesanyámnak... erre más magyarázat nincsen.

A kép illusztráció

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek