Starity

Interjú! Lucy Hale a PLL-lel kapcsolatos érzéseiről mesélt

2017. április 29. 02:02   |   Szerző: lucymharding

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lucy Hale június 14-én 28 éves lesz. Kevesebb mint egy héttel később, június 20-án a Pretty Little Liars véget ér.

hirdetés
Interjú! Lucy Hale a PLL-lel kapcsolatos érzéseiről mesélt
Fotó: Ashley Batz/Bustle

A színésznő számára ez a két esemény visszavonhatatlanul összefonódott, ugyanis a 20-as éveinek egészében – az egész fiatal felnőttkorában – a sorozatban Aria Montgomeryt alakította, a legkedvesebb és a legstílusosabb hazugot a csapatban. A felnőtté válása, az eredményei, a hibái, még a név is, amit a Starbucksos poharaira írnak (Aria természetesen) kapcsolódik a PLL-lel töltött idejéhez. Közel nyolc évig Lucy és Aria ugyanaz a személy voltak – de néhány héten belül ez a kapcsolat megszűnik.

A Bustle számára adott interjúban a Pretty Little Liarsszel kapcsolatos élményeiről, gondolatairól beszélt. 

Ez tipikusan az az idő, amikor visszatérünk a filmezéshez és különböző projekteken dolgozom és nem találkozom mindenkivel - mondta Hale. - Még csak most tudatosult bennem, hogy amikor az összes epizód kijön, akkor lezárul egy hatalmas fejezete az életemnek.

Bustle

Ahhoz képest, hogy lezárul az életének egy olyan fejezete, amely nagyban meghatározta a karrierjét Lucy meglepően nyugodt. Az interjú során viszont mégis nyugtalanabbnak tűnt. Talán azért, mert nagyon sok időt töltött a sorozattal, hét évad az nagyon hosszú idő egy televíziós sorozatban, és a PLL befejezésére már évek óta lehet számítani. Minden színész új projektbe kezdett, az írónak, I. Marlene Kingnek új sorozata lett (Famous in Love) és a PLL csapatának lassan eljön a búcsú időszaka. Csoportképeket csináltak és „egyentetkót” is varrattak. A show befejezése elég fájdalmas, azonban egyáltalán nem meglepő. Mindenki már régóta készült a továbblépésre. Lucy izgatott a jövőjével kapcsolatban. 

Amikor szerepelsz egy sorozatban, az emberek azt hiszik, hogy ismernek téged, és úgy gondolják, hogy te ugyanaz a személy vagy, mint a karaktered, és ugyanúgy öltözködsz, mint ő. Jó kihívás lesz, hogy az emberek más szemszögből is megismerjenek.

Bustle

Lucy új projektjei közül már néhány napvilágot is látott, a legjelentősebb a CW dráma sorozata, a Life Sentence és emellett ahogy eddig zenei karrierjén is dolgozik. Mint mindenki más számára, akik szerepeltek a PLL-ben, Lucynak is biztos helye lett Hollywoodban a Freeform csatornán kívül, és keresi a lehetőségeket arra, hogy valami újat mutathasson rajongóinak.

Nagyszerű volt ilyen sokáig a Pretty Little Liars világában élni, és úgymond beleszeretni a karakterembe, amit meg is tettem - Aria a személyiségem egy része lett - de itt az ideje ezt elengedni. - mondta a színésznő. 

A show-t és Aria karakterét hátrahagyni nem lesz könnyű, különösen amikor az évek alatt kialakult baráti kapcsolatokról van szó. Az interjú előtti éjjelen a PLL csapatával megnézték az új évad első epizódját, miközben selfie-ket készítettek és vicceket tweeteltek. Ők egy nagyon összetartó csapat, ahol mindenkinek saját beceneve van, (Lucyé a "Goose", ami magyarul libát jelent) és Lucynak nehéz elképzelni a mindennapjait a csapat nélkül.

Ez mindenképpen keserédes. A sorozat óriási volt számunkra.

A Pretty Little Liars vége azt is jelenti, hogy évek óta először újra bizonyítania kell saját magának színészként. Bár már a sorozat sikeressége előtt is ismeretséget szerzett magának filmbeli szerepeivel, például a Négyen egy gatyában 2.-ben és fiatal tiniként sikeresen szerepelt az American Juniorsban. Tudja, hogy a követői számára a személyisége teljesen összefonódott Aria karakterével, ezért nehéz lehet számukra majd őt másként látni, mint eddig. A színésznő teljesen tisztában van ezzel a potenciális akadállyal, de próbál nem sokat gondolni rá.

Bustle

Érdekes probléma, tudod? – mondta mosolyogva, egy vállrándítással. – De nem igazán fókuszálhatsz erre... az embereknek lehet elképzelésük arról, hogy mire vagyok képes és mire nem, de szeretem bebizonyítani, hogy tévednek.

Azok után, hogy évekig ugyanazt a karaktert játszotta, igyekszik valami újat mutatni, és ez a vágy nagyobb, mint bármilyen félelem.

Izgatott vagyok, hogy más oldalamat is megmutathatom az embereknek. Remélhetőleg még magamat is meglepem egy kicsit. Lucyként félénk voltam az öltözködését illetően. Az hogy szerepeltem a sorozatban, a figyelem amit emiatt kaptam és az, hogy több eseményen kellett megjelennem..határozottan segített abban, hogy felnőjek, megváltozzak, kockázatokat vállaljak és kitaláljam, hogy ki is vagyok valójában

– fejtette ki.

Ez az egész fokozatosan nőtt – utalva a sorozat előremenetelére. – Folyton azon gondolkodtunk, hogy ez a csúcs ennél nem lesz nagyobb, és mégis egyre csak nőtt... hallatlan amit elértünk ezzel a sorozattal. Tudom, hogy ez nem lesz mindig ilyen és ez rendben is van. Láttam, hogy mennyire zűrös tud lenni az amikor valaki a reflektorfényben van, aztán amikor már nincsenek reflektorfényben akkor csinálnak valami őrült dolgot, hogy visszakerüljenek. Kell, hogy legyen egy életed azon kívül is, és nekem szerencsére remek barátaim és családom van akik a földön tartanak és felismerem, hogy mi igazi és mi nem. Tudom, hogy ki vagyok a munkán kívül és tudom, hogy milyen az a Lucy Hale akit az emberek ismernek.

Bustle

Azért vannak dolgok amik nem fognak hiányozni neki, például a sorozat okozta fáradtság, egy évben kilenc és fél hónapig forgattak. Most már próbál kevésbé idő- és energiaigényes projektekbe belefogni.

Nem tudok annyiszor hazamenni amennyiszer szeretnék, sokkal elfoglaltabb vagyok, nem is alszom annyit mint amennyit szeretnék -  magyarázta,

A PLL a futása alatt rengeteg problémát ragadott meg, amelyeket a "felnőtteknek szóló" sorozatok nem. A testképtől a párkapcsolatokig a sorozat mindent lefed és Lucy büszke arra hogy a sorozat kezelte az egyes témákat.

Shay [Mitchell, aki a leszbikus Emilyt játssza] elmondhatja, hogy nagyon sok lányra hatott akiknek a szüleik elé kellett állniuk és csak egy extra lökésre volt szükségük, ő lényegében életeket változtatott meg. Ez egyszerűen elképesztő. Voltak emberek akik odajöttek hozzám és olyanokat mondtak, mint hogy '4-es stádiumú rákom volt és a sorozatotok volt az ami átsegített rajta' és még sok hasonló dolgot. Tudom, hogy nem a PLL mentette meg őket, de ezek az esetek mutatják meg azt, hogy ez a sorozat több mint csupán egy tiniknek szóló dráma... megkérdezheted bármelyik fant, és mindannyian különböző okot mondanának arra, hogy miért fontos ez nekik. A sorozat pontosan az, ami akkoriban kellett azoknak akik nézték"

És talán magára is értette, egy szégyenlős húszévesként elkezdeni megismerni önmagát nem könnyű, és a PLL volt az, ami Lucy életében is sok változást elindított.

Nagyon szerencsés vagyok bizonyos dolgokkal, amiket zárt ajtók mögött tanultam meg. - mondta, mivel a fiatal felnőttkorát nyilvánosság előtt töltötte. - Most 28 évesen már eléggé magabiztos vagyok, tudom, hogy mik a céljaim és mit kell csinálnom egy TV show forgatása alatt.

Lehet, hogy a Pretty Little Liars segített Lucynak azzá válnia aki most - de hosszú ideje most először megkapja az esélyt arra, hogy megmutassa a világnak azt az oldalát amelyikhez semmi köze Aria Montgomery-nek.

Bustle

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek