Starity

5 metálénekesnő, aki a vegetáriánus életmódot választotta

2017. május 03. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a húst és más állati eredetű táplálékot mellőző étrend sokak számára nehezen elfogadott, egyre többen követik a vegetáriánus és vegán életmódot – cikkünkben öt metálénekesnő ilyen irányú döntéséről olvashattok.

hirdetés

Charlotte Wessels

A Delain énekesnője szabadidejében jógázik. Ez a mozgásforma erősen kötődik a spirituális szemléletmódhoz, követői szerint a tudatot az állati eredetű élelmiszerek mellőzésével lehet leginkább tisztán tartani. Charlotte is kerüli a húst, de nemcsak az ezoterikus irányultsága játszik közre döntésében. Elmondása szerint a turnékon zenésztársai, ha gyomorpanaszokkal küzdenek, az legtöbbször valamilyen húsos étel miatt fordul elő. Azonban tejet, a sajtot és tojást nem száműzte étrendjéből.

Floor Jansen

A jelenleg másfél hónapos kislányával, Frejával otthon pihenő dalos pacsirta néhány éve egy Facebook-posztban fejtette ki véleményét a húsevésről. Azonban a bejegyzést eltávolította, miután a Nightwish menedzsmentje erre kérte - sok rajongó nemtetszését vívta ki ugyanis soraival, akik ellentétes nézeteket vallanak, heves vitát váltva ki mondataival. Floor egy ideig szemi-vegetáriánus volt, azaz szárnyast és halat rendszeresen fogyasztott, azonban később mindenféle húst tiltólistára tett. 

Alissa White-Gluz

Az Arch Enemy frontlánya 15 éves kora óta vegán, azaz semmilyen állati eredetű ételt nem eszik, beleértve a mézet is. Az énekesnő vegetáriánus család gyermekeként látta meg a napvilágot, így nem esett nehezére az, hogy felhagyjon az állati eredetű ételek fogyasztásával. Alissa a PETA lelkes támogatója, nem hord valódi szőrmét és bőrt, hajkoronáját pedig vegán színezőkkel varázsolja kékre, amelynek hatóanyagait nem tesztelik állatokon. Párja, Doyle, aki a Misfits együttes alapítója, szintén ezt az életmódot követi.

Angela Gossow

A német énekesnő, akit szintén az Arch Enemy által ismerhettünk meg, sokáig csak a húst száműzte étlapjáról, néhány éve azonban a tejtermékekről és a tojásról is lemondott. Angela -aki tervei szerint jövőre visszatér a zenei életbe- tinédzser kora óta aktív állatvédő és több ilyen témájú riportfilmben is feltűnt, elítélve ezzel az állatok kizsákmányolását és felhívva a figyelmet az ipari állattartás környezetkárosító hatásaira.

Liv Kristine

Egészen kicsi kora óta vegetáriánus a Leaves' Eyes egykori vokalistája. Ennek kapcsán árulta el Liv, hogy gyermekkorában egy alkalommal csúnyán elrontotta a gyomrát egy húsos étellel - azóta nem tudja megenni. Később laktóz-intolerancia alakult ki az énekesnőnél, emiatt tehéntejet sem iszik. Érdekesség, hogy exférje, -egyben Leaves' Eyes-beli alapító társa, Alexander Krull- és fia, Leon Alexander is szintén vegetáriánusok.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek