Starity

Ezért volt Selena Gomez az egyik legunalmasabb a MET-en: eláruljuk a gála lényegét

2017. május 03. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg felháborodott vélemény olvasható online a MET-gálák után. Miért öltöznek úgy a sztárok, ahogy? Most eláruljuk.

hirdetés

Avantgárd jegyek Lilly Collins megjelenésén is

A MET-gála az a parti, ahol ciki, ha valaki alulöltözött vagyis, normális. Ennek fejében a legjobban öltözöttek között semmiképpen nem Selena Gomez, Gisele Bündchen vagy éppen Kim Kardashian volt – ők azok a sztárok, akiknek így meg sem kellett volna jelenniük, ha nem tudják követni a sémát. Hogy miért? Egy Twitter-poszt, ami azóta virális lett, elmagyarázza a MET lényegét, amit érdemes elolvasni a jövőbéli kommentelés vagy cikkírás előtt.

A MET nem az Oscar, ahogy az Oscar sem MET-gála

Hadd magyarázzak el valamit a MET-gáláról. Csak egy picit kell utánaolvasni. A Met Gala eredeti neve kosztümbál, aminek a lényege a Művészet múzeumán fekszik. KOSZTÜM. Ez nem az Oscars, nem a Szalagavató 2017, ez egy esemény, ami a kulturális és kosztüm-féle divatnak hódol. Idén a téma Comme Des Garcons aka Rei Kawakubo volt, amit képeken is láthattuk. Kawakubo avantgard tervező. A divat sok kultúrában felháborító és merész, éppen ezért próbál egy estére elszakadni ettől. A Met nem az a hely, ahol egy sima, egyszerű, fehér ruhában várnak. Pontosan ugyanaz, hogy ne legyél felháborító az Oscaron. Mindennek megvan a helye. Én amellett állok ki, ami elvárt, így a MET-gála az, ahol kifejezheted önmagadat, és be kell öltöznöd. Mint a farsang. A farsangon sem jelensz meg farmerben. Sok ember fél a merész divattól és megragad abban, amit a többség elvár tőle. A Met ennek állít egy estére ellent. Így kedves celebek, ha nem vagytok hajlandóak szórakozni és követni a témát, akkor ne vegyétek el másoktól a helyet.

– írták.

Mi is az az avantgard divat?

Avantgárd mindazon képzőművészeti és irodalmi irányzatok neve, melyek a 20. század elején jelentkeztek, s melyek alapvetően megváltoztatták a művészetről alkotott képet, illetve magát a művészetet. A fejlett nyugati országok társadalmi válsága a 19. század végére felerősödött. Ezt a képzőművészetben azonnal jelezte a szociális érzékenységű témák megjelenése, és több új irányzat kialakulása. Az avantgárd törekvések rövid ideig tartó, forradalmi lendületű mozgalmakat hoztak létre. Céljuk a lázadás, a hagyományos művészeti formák felbontása és új kifejezésformák keresése. Az irányzatokban többnyire nincs semmi közös, csak a lázadás, a formabontás vagy építés szándéka. Közös jellemzőjük az is, hogy nyomtatott fórumokon, többnyire saját folyóirataikban kihirdették elveiket. Ezek között a manifesztumok között legjelentősebb a futuristáké. (wiki)

Rei Kawakubo egy japán avantgard tervező, ahogy ezt a posztban is olvashattuk. A MET-gálának tehát minden évben van egy témája, amit kéretik követni mindenkinek, aki meghívást kap, mivel egy szimpla jegy 30 ezer dollárba fáj az egyszerű emberek számára. A MET-et kosztümbál mellett az év legnagyobb bulijának is emlegetik, tehát nem egy formális esemény, hanem a divatvilágot próbálja összehozni.

A MET-gálán nincsenek legjobban és legrosszabban öltözöttek

A MET-gálán legizgalmasabb és legunalmasabb celebek vannak, illetve ez a kategória, akik nem tudják, mit csinálnak – idén például Madonna

Az idei téma tervezőjének darabjai

A BuzzFeed szerint Rihanna volt talán az egyetlen, aki követte a témát, éppen ezért nevezik őt minden évben a MET-gála királynőjének.

RIHANNA MEGÉRTETTE A TÉMÁT, ELVÉGEZTE A HÁZI FELADATÁT, TANULMÁNYOZTA AZ ÚTMUTATÓT & EZÉRT Ő A #1. HÓDOLT REI-NEK ÚGY, AHOGY KELLETT. 
Lady Gaga is egyetértett: a legjobban öltözött Rihanna volt, aki megértette a gála lelkét.
Egyik sem megfelelő egy kosztümbálra
Felháborodott kommentek: „HÍVJATOK MEG ENGEM A MET-re, HA EGYIKŐTÖK SEM TUDJA, HOGYAN TARTSA MAGÁT A TÉMÁHOZ”
„Ha nem követitek az este témáját, maradjatok otthon”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek