Starity

13 PLL-titok Ian Harding emlékiratából

2017. május 03. 16:04   |   Szerző: lucymharding

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha nézed a Pretty Little Liarst, akkor ismered Ian Hardingot, a sorozat Ezra Fitzét, aki angoltanárként volt a Rosewood-i Gimnáziumban, jelenleg pedig Aria Montgomery vőlegénye.

hirdetés

Ezra a sorozat hatodik évadában lett író, és most Ian ezt átvette tőle a való életben is: első könyve, az Odd Birds kedden került a könyvesboltok polcaira. Az Odd Birds egy emlékirat, amely magába foglal mindent Ian gyerekkorától kezdve a korai hollywoodi napjaiig és a madármegfigyeléshez kapcsolódó szeretetéig, de mivel élete előző hét évét a PLL forgatásán töltötte, nem meglepő, hogy a könyv tartalmaz anekdotákat mindenki kedvenc tini gyilkossági rejtélyéről.

Alább olvasható Ian 13 legjobb története a sorozat forgatásairól, például, amikor Shay Mitchell ellopta a hűtőszekrényét egyenesen az öltözőjéből (azt persze nem árulja el, hogy kicsoda A.D.).

1. A Pretty Little Liars meghalltagásán egy zöld Hollister-pulóvert viselt. Az ügynöke azt mondta, hogy szép ruhát vegyen fel, de az egyetlen tiszta holmija ez a pulcsi volt, ami megvan neki már középiskola óta. Miután megkapta az első PLL-es fizetését kitisztítatta a pulóvert.

2. A termeszek miatt robbantották fel a Cavanaugh-házat. A PLL 100. epizódjában, „A” robbantotta fel az épületet, amíg a kis csipet-csapat Emilynél tartózkodott. Az írók azért döntöttek úgy, hogy beleteszik ezt a sorozatba, mert a ház a Warner Bros. telkén állt, és mikor kiderült, hogy termeszes, mindenképpen le kellett rombolni, a készítők pedig kapva kaptak az alkalmon, hogy újabb tétellel gyarapíthassák „A” gaztetteinek sorát, valamint az amúgy is elrendelt munka is elvégeztetett egyúttal.

3. A temetési jeleneteket vicces felvenni. Bárki, aki nézi a PLL-t tudja, hogy több temetés van évadonként mint a legtöbb sorozatban – hiába, ez történik, ha egy olyan gyilkos városban laksz, mint Rosewood. Ian szerint ezek a jelenetek elég viccesek, mert nagyon sok embert bevonnak a forgatásukba, így a munka a szokottnál is vidámabban zajlik annak komoly volta ellenére is.

4. Az olyan napokon amikor szexjeleneteket forgatnak, Keegan Allenen kívül mindenki elkerüli a svédasztalt. Ian elmondása szerint már napokkal előtte elkezd készülni az ominózus jelenetre, a felvétel napján pedig csak kávét fogyaszt és fekvőtámaszokkal melegít be. Keegan ezzel szemben nem érzi ilyen nagynak a nyomást, ő ugyanúgy falja a pizzát, mint máskor.

5. Marlene King producer betett egy mini hűtőt Ian öltözőjébe, de Shay Mitchell ellopta. Marlene úgy gondolta, hogy Ian szomorú volt, amiért olyan üres az öltözője, ezért megpróbálta feldobni a helyet egy hűtővel. A színész egészen addig a napig szerette is a nem csak dekorációként szolgáló kelléket, amíg egyszer arra ért be z öltözőbe, hogy kolléganője annak elcsenésén munkálkodik. Végül megesett a szíve Shay-en, és segített neki átvinni az ő szobájába.

6. Ashley Benson megpróbálja golyókon ütni Iant minden olyan napon, amikor együtt dolgoznak. Időnként a kutyusait is megszökteti, hogy kalandokra vigye és szórakoztassa őket.

7. Ian nem borotválhatja a saját szakállát. Ezra Fitz néha teljesen borotvált, máskor borostás, de bármilyen is legyen, Ian sose borotválja saját magát. Cindy Miguens, a PLL haj- és sminkfelelőse tartja kordában Ian szakállát, mert akár egyetlen véletlen vágás is napokkal elodázhatja a forgatást, ami sok pénzébe kerülne a stúdiónak.

8. A saját haját se vághatja le. Szerződése kötelezi arra, hogy a haja ugyanolyan hosszú legyen a sorozat alatt, és ha esetleg vágásra lenne szüksége akkor azt a sorozat fodrásza végzi el.

9. Borotválnia kell a mellkasát. A sorozat készítői annak összes férfi szereplőjétől megkövetelik, hogy mindig simára legyen borotválva a mellkasuk, oda nem illő szőrszálaknak ugyanis nincs helye a forgatáson.

10. Olyan sokszor mosta meg a száját a Lucy Hale-lel való első csókjelenetének forgatási napján, hogy másnapra „lebénult” a szája. A sorozat rajongói biztosan emlékeznek a pár első találkozására, ami a mosdóban végződött, ahol heves csókcsatába kezdtek. Ian szeretett volna jó benyomást tenni kolléganőjére, ezért különösen ügyelt a megfelelő szájhigiéniára, így az öblítések mellett alsó hangon háromszor fogselymezett a forgatás megkezdése előtt, ami azt eredményezte, hogy a stábvacsorán mindennek mentaíze volt és másnapra alig tudott beszélni, annyira lezsibbadt a szája.

11. Egyszer megmentette Keegan macskáját, Minint a fulladástól.

12. Lucy szereti a beceneveket, így Iant Schmiannek szólítja, ő pedig kolléganőjét Lucy Goosey-nak.

13. Lucyt gyakran lehet látni szundítani a forgatások között. Ian szerint Lucy mindenhol szunyókál, és képes lenne elaludni egy szögesdrótból készített ágyon is.

via Cosmopolitan

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek