Starity

15 szédületes kilátás, amitől leesik az állad

2017. május 05. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Utazni alighanem az egyik legjobb dolog a világon, hát még ha az ember olyan területre téved, ahol a látvány olyan ámulatba ejtő, mint az alábbi fotókon!

hirdetés

Híd a Dachstein-jégmező fölött (Ausztria) I Ezen a területen találhatóak a világ legmagasabban lévő hídjai, ahonnan mesés kilátás nyílik a gyönyörű tájra, ám ha tériszonnyal küzdesz, valószínűleg nem neked való ez a kaland.
A hely, ahol a Namib-sivatag az Atlanti-óceánnal találkozik (Dél-Afrika) I Ha már itt jársz, biztosan nem unatkozol majd, hiszen e csodás tájon láthatod a világ legnagyobb homokdűnéit, de még ezek sem foghatók a sivatag és az óceán találkozásához!
Skye szigete (Skócia) I A Hebridák szigetcsoport egyik legkülönlegesebb részét köszöntheted a Skye-ban, ahonnan lenyűgöző látvány tárul eléd: ember aligha akad a láthatáron, de gyönyörű hegyvonulatokban, ősi kastélyokban nem lesz hiány, a végtelen kék égboltról nem is beszélve. Csak győzd befogadni a látványt!
A „Tizenkét Apostol” (Ausztrália) I A „Tizenkét Apostol”, ahogy a képen is láthatod egy mészkő alkotta sziklavonulat az óceánparton, ami egyébként az ausztrál Port Campbell Nemzeti Park részét képezi. Kialakulásukat a több ezer éven át tartó geológiai aktivitásnak és az óceán mozgásának köszönhetjük.
Bagan (Mianmar, Burma) I Egy ilyen meseszerű táj láttán nehéz szavakat találni, nem úgy programokat! Bagan városa ugyanis hemzseg a buddhista templomoktól és monostoroktól, de még így sem annyira, mint régen. Évtizedekkel, -századokkal ezelőtt ugyanis tízezernél is több vallási központja volt a városnak, ez a szám mostanra alig több, mint kétezer körül van.
Viktória Csúcs (Hong Kong, Kína) I Az 554 méter magas vonulatról egészen elképesztő, már-már földöntúli látványra tekinthetünk le, amihez foghatót aligha találunk máshol.
Hold-híd (Tajvan) I A Hold-híd Dahu Park városának egyik központi eleme, kedvelt turisztikai látványosság, ami nem meglepő, hiszen az alatta elterülő folyónak köszönhetően dupla élményt kapunk.
Dover fehér sziklái (Anglia) I Kent tengerpartjánál csodálhatjuk meg e különleges mészkőképződményeket, melyek már hosszú évszázadok óta ott állnak, ahol ma. A természeti „csoda” régen a halászoknak volt jó barátja, hiszen mint egy iránytű mutatta, merre van az irány, hol is vannak. 
A „Troll nyelve” (Norvégia) I E kiálló kőemelvény kedvelt célhelye a hegymászást szerető kalandoroknak, hiszen amellett, hogy igazi kihívás a megmászása, az onnan eléjük táruló látványvilág megfizethetetlen. Maga a képződmény 350 méter magasan van, alatta sziklaormok és egy tó található. Megközelítése egyébként jó kis túra: csak gyalog, egy 12 kilométeres túra árán juthatunk el oda.
Corcovado (Rio de Janeiro, Brazília) I Corcovado csúcsa az a bizonyos hely, ahol Rio leghíresebb látványossága, a Megváltó Krisztus szobra áll. Ha ide feljutsz, a világ tetején érezheted magad.
Húsvét-sziget I A Húsvét-sziget viszonylag csendes, elhagyatottnak tűnő „ékszerdoboz” a Csendes-óceán partján, aminek legfőbb látványossága a Moai névre keresztelt kőszobrokból álló csoport.
Melissani-barlang (Kefalónia, Görögország) I A görög mitológia szerint e mesés helyet annak idején nimfák népesítették be, akik ellenállhatatlan szépségükkel kísértésbe vitték az arra hajózó tengerészeket. Napjainkban már nincs szükség ilyen cselekre, hogy ide csábítsák a turistákat, ugyanis nem igazán akad olyan utazó, aki ne akarná látni ezt az ámulatba ejtő barlangot és az onnan a szeme elé táruló kék eget.
Kilimandzsáró (Tanzánia) I Éves szinten körülbelül 40 ezer turista mássza meg a Kilimandzsárót – nyilván okkal, hiszen a látvány a hegy lábánál is észveszejtő, nem nehéz elképzelni, milyen lehet a csúcsról...
Cambrian Hotel (Az Alpok svájci része) I Ha a Cambrianban szállsz meg, egészen biztosan elképesztő kilátásod lesz az Alpok hófödte hegycsúcsaira és -gerinceire, hogy úgy érezheted magad, mintha egy tündérmesébe csöppentél volna. Jó levegő, csodás látványvilág és egész napos kényeztetés... kell ennél több?

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek