Starity

10 híresség, aki történelmi felmenőkkel rendelkezik

2017. május 11. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a média és a rajongók imádják az alábbi sztárokat, azt csak kevesen tudják róluk, hogy nemcsak ők, de már felmenőik is híresek voltak.

hirdetés

Beyoncé & Gustav Mahler

Kiderült, hogy Queen B-nek volt honnan örökölnie a tehetségét, ugyanis távoli rokona a cseh-orszrák zeneszerzőnek, Gustav Mahlernek, aki a 19. században fővárosunkban is rendszeresen dolgozott.

Cindy Crawford & Ernest Hemingway

A topmodell a 20. század egyik legjelentősebb írójának a sarja – igaz csak távoli rokonságban állnak. Emellett a közelmúltban kiderült továbbá az is, hogy Cindy I. Károly frank császár génjeit is hordozza.

Robert Pattinson & Drakula gróf

Nem lőttek nagyon mellé azok, akik az Alkonyathoz castingoltatták a fiatalokat és Edward Cullen szerepét Pattinsonnak adták, ugyanis a színész a néha Drakula gróf leszármazottja, akivel egyébként az egész vámpírőrület elkezdődött annak idején.

George Clooney & Abraham Lincoln

Egy családfakutató rántotta le a leplet arról, hogy az Oscar-díjas színész ereiben ott csörgedezik az Egyesült Államok 16. elnökének vére is, ugyanis mindketten leszármazottai Lucy Hanksnek, aki Lincoln anyai nagyanyja volt.

Johnny Depp & II. Erzsébet brit királynő

Egy, a BBC által indított nyomozás során derült fény arra, hogy a Charlie és a csokigyár sztárja és II. Erzsébet királynő rokonok, ugyanis mindketten távoli utódai III. Eduárd angol királynak.

Brooke Shields & IV. Henrik francia király

Brooke is „kékvérű”, ugyanis az őse nem kisebb személy, mint az 1589 és 1610 között uralkodott IV. Henrik.

Benedict Cumberbatch & III. Richárd angol király

A Sherlock sztárja a Plantagenet-ház utolsó uralkodójának sarja, aki több ízben is megihlette annak idején William Shakespeare-t. Véletlen avagy sem, de a színész tavaly két epizód erejéig épp III. Richárdot alakította a The Hollow Crown című sorozatban.

Madonna & Céline Dion & Kamilla, cornwalli hercegné

Madonna és Céline is távoli rokonai Kamillának, Károly herceg feleségének – a három hölgynek közös őse van egy francia ács, Zacharie Cloutier személyében.

Brad Pitt & Barack Obama

A jóképű szívtipró és az Egyesült Államok ex-elnöke unokatestvérek, méghozzá kilencedik fokon. Vérvonaluk egy 1690-ben született férfinek, Edwin Hickmannek köszönhetően kapcsolódott össze.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek