Starity

Kemény drogokat találtak Carrie Fisher szervezetében a boncolás során

2017. június 20. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Csillagok háborúja sztárja 60 éves korában hunyt el tavaly karácsony után...

hirdetés

Az egész világot megrendítette a hír, amikor december 27-én nyilvánosságra hozták szerettei, hogy elhunyt Carrie Fisher. A színésznő halálának pontos okát akkor nem tudták megmondani, az azonban biztos, hogy nem sokkal az ünnepek előtt szívrohamot kapott egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőúton, és újra kellett éleszteni.

Azóta megérkezett a boncolás eredménye, amiből kiderül, hogy Carrie szervezetében kokain, heroin, ecstasy és metadon is volt, emellett pedig receptre kapható antidepresszánst, antipszichotikumot, epilepszia elleni készítményt, valamint nyugtatót is kimutatott a vizsgálat, azt azonban nem lehet tudni, mekkora szerepet játszottak e szerek a színésznő halálában, ugyanis rokonai kérésére a kórboncnok nem végezhetett teljes körű vizsgálatot rajta.

A hivatalos álláspont szerint Carrie alvási apnoéban vesztette életét, ami egy ritkán előforduló, alvás közben fellépő légzési zavar. A 60 éves világsztár lánya, Billie Lourd nemrég közzétett egy nyilatkozatot anyja halála és a szervezetében talált illegális kábítószerek kapcsán.

Édesanyám drogfüggő és mentális beteg volt egész életében. Végső soron ezek okozták a halálát. Céltudatos és nyitott volt munkássága során e betegségek társadalmi stigmáival kapcsolatban. Sokszor beszélt a nyilvánosság előtt a szégyenről, ami meggyilkolja e kórokkal szembesülő betegeket és családjaikat. Ismerem anyukámat. Ha itt lenne, azt szeretné, ha a halála arra bátorítaná az embereket, hogy nyíljanak meg és szólaljanak fel a küzdelmeikkel kapcsolatban. Kérjenek segítséget, és harcoljanak azért, hogy a kormány létrehozzon mentális egészséggel fogalalkozó programokat. A szégyen és a már korábban említett társadalmi stigmák a megoldás megtalálása felé haladó út és a konkrét gyógyír ellenségei.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek