Starity

Botrány! Ennyi embert még valószínűleg soha nem akasztott ki a két Jenner lány

2017. június 30. 12:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas botrányt kavartak „vintage rock pólóikkal”, amikre a legendák krémjei is felkapták a fejüket.

hirdetés
Botrány! Ennyi embert még valószínűleg soha nem akasztott ki a két Jenner lány
Fotó: A kampány egyik képe / Fotó: Kendall+Kylie

Kendall és Kylie ezúttal tényleg átlépett egy határt: legendás rockzenészek képét felhasználva adtak ki pólókat 125 dollárért (~35 ezer forintért). Ez azonban talán elnézhető lenne, ha elhunyt vagy éppen köztiszteletben álló személyek képeire nem nyomták volna rá a saját arcukat vagy nevüket hatalmas, mindent elfedő módon.

Először a Twitter és a közösségi média akadt ki olyan szintén, ahogy még eddig nem, így nem volt kérdés, hogy hamar elért az érintettekhez is a „szentségtörés”.

Kylie és Kendall logó a legendás 2Pac előtt / Fotó: Kendall+Kylie

Először az elhunyt rapper, Biggie édesanyja szólalt fel Instagramon keresztül:

Nem tudom, ki mondta Kylie Jennernek és Kendall Jennernek, hogy jogukban áll ezt tenni. A tiszteletlenség ezektől a lányoktól, hogy fel sem kerestek engem vagy bárkit a csapatunkból, felháborít, és teljesen lepadlóz. Azt sem értem, miből gondolják, hogy felhasználhatják 2Pac vagy éppen a fiam, Christopher halálát, hogy eladják a pólójukat. Tiszteletlen, undorító és lehúzás legrosszabb fajtája!!

– írta.

A The Doors managere, és Jim Morrison örökségének védelmezője, Jeff Jampol sem szerénykedett abban, hogy elmondja a véleményét a helyzetről:

Ez az az eset, amikor olyan celebek, akik híresek azért, mert ismerik őket, de egyébként semmit nem csinálnak, lopnak és pénzt akarnak abból a hagyatékból faragni, akik tettek valamit, művészetük és üzenetük tovább él. Ironikus, és mondhatni bűncselekmény, morálisan, etikusan és művészetileg is.

Jampol továbbá megerősítette, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak Jennerékkel, így a lányok illegálisan használták fel a képeket.

Egyértelműen figyeleméhes fruskák, akik sóvárognak a celeb jelző után, de nem csinálnak semmit. Szöges ellentéte azoknak az előadóknak, akiket kinyomtattak. Olyan, mintha arcon köpték volna őket, a művészetüket, üzenetüket, lelküket és örökségüket

– folytatta.

Ozzy Osbourne felesége, Sharon Osbourne is kiakadt, így feltehetőleg őket sem kérdezték meg a fotó felhasználásáról:

Lányok, még nem érdemeltétek ki, hogy az arcotokat zenei ikonok mellé helyezzétek. Maradjatok annál, amihez értetek... a szájfényeknél

Az egyelőre még kérdéses, hogy bárki pereli-e Jenneréket az illegális felhasználás miatt, azonban a lányok hamar bocsánatot kértek, ami egyébként nem jellemző rájuk:

A design nem volt átgondolva rendesen és bocsánatot kérünk mindenkitől, akit felháborítottunk vagy megbántottunk, főleg az előadók családjaitól. Hatalmas rajongói vagyunk a zenéjüknek és nem állt szándékunkban tiszteletlennek lenni a kulturális képükhöz bármilyen formában. A pólókat leszedtük a honlapról és a megrendeléseket visszavontuk. Ezt arra fogjuk felhasználni, hogy tanuljunk a hibánkból, és még egyszer, nagyon sajnáljuk.

Természetesen sokan ferde szemmel nézték, hogy Kylie és Kendall egy időben ugyanazt posztolta, így feltehető, hogy a megírásban sem sok részük volt. Emellett Kendall 2013-ban a következőket csipogta Twitteren:

Hogy hallgathat bárki metált? Nem értem!!!

Változott volna az ízlése?

via Rolling Stone

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek