Starity

Ennyit változtak a Pretty Little Liars sztárjai az első és az utolsó évad között

2017. július 10. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A lányok összesen hét éven keresztül voltak képernyőn, mely idő alatt felnőttek és megkomolyodtak. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés

Troian Bellisario / Spencer Hastings, Alex Drake (A.D.)

Troian 25 évesen bújt először a 17 éves Spencer bőrébe, aki a kezdet kezdetén egy, a nővérével folyton versengő céltudatos, szorgalmasan tanuló és a sportra is nagy hangsúlyt fektető lány volt. Idővel Spencer szerelembe esett, rájött, hogy semmi nem az, aminek látszik és sötét titkok derültek ki a családjáról is. Apja például az ő legjobb barátnője anyjának ikertestvérével csalta meg az anyját, és előkerült egy addig eltitkolt ikertestvér is...

Troian az első évadban...

... és az utolsóban

Lucy Hale / Aria Montgomery

Lucy 21 évesen formálta meg először Aria karakterét, aki az évek során megszámlálhatatlan alkalommal találta kínos helyzetben magát amiatt, mert tizenéves kora ellenére beleszeretett a tanárába. A kezdetek kezdetén egy önmagát kereső, a tanári pályával kacérkodó lányként láthattuk, a sorozat végére pedig sikeres író vált belőle, aki bebizonyította, hogy az igaz szerelemért olykor bizony megéri felégetni a hidakat magunk mögött.

Lucy az első évadban...

... és az utolsóban

Ashley Benson / Hanna Marin

Ash szintén a húszas évei elején járt, amikor először bújt a bolti szarka, Hanna bőrébe, akinek akkor a divaton kívül nemigen számított más. Ez aligha meglepő, hiszen valószínűleg ekképp próbálta kompenzálni, hogy súlyfeleslege miatt korábban nem viselhetett csinos ruhákat, ám az évek során olyannyira hozzánőtt a ruhák és trendek iránti szeretet, hogy végül a ruhatervezést választotta hivatásának is. Ami szerelmi életét illeti, ő is megélt pár hullámvölgyet, de végső soron párja mindig, még a nehéz időkben is (sőt különösen akkor!) kitartott mellette.

Ashley az első évadban...

... és az utolsóban

Shay Mitchell / Emily Fields

Shay 23 éves korában kapta Emily szerepét – ez volt az első igazi szerepe. Ami a karaktert illeti, Emilyt egy sportimádó, a nemi identitásában bizonytalan, kissé visszafogott lányként láthattuk a kezdetekkor, ám idővel a sorozat egyik legnagyobb változáson átesett szereplője vált belőle: nyíltan felvállalta homoszexualitását, magabiztos, határozott nő lett, amolyan a jég hátán is megélő típus, ami éles ellentétben áll azzal, akinek megismertük őt. Szerelmi életében egyik csalódás érte a másikat, de végül neki is megadatott a happy end, méghozzá nem is akárhogyan!

Shay az első évadban...

... és az utolsóban

Sasha Pieterse / Alison DiLaurentis

Nehéz elhinni, de Sasha mindössze 14 éves volt az első évad képernyőre kerülése idején, ám idősebb és tapasztaltabb kolléganőihez hasonlóan remek alakításokat nyújtott már a kezdetektől. Karaktere, Alison járta be a legviszontagságos utat minden értelemben: hosszú ideig eltűntként volt nyilván tartva, barátai azt hitték, eltemették, majd leütötte a saját transznemű testvére, anyja valóban eltemette, majd szerencsés módon mégis megmenekült. Később meghalt a fél családja, a gondokat pedig csak tovább tetézte a sumák férj és a tudtán kívül történt mesterséges megtermékenyítés. Csoda, hogy idegösszeroppanást nem kapott a végére!

Sasha az első évadban...

... és az utolsóban

Janel Parrish / Mona Vanderwaal („A”)

A hazugokhoz hasonlóan Mona is végig jelen volt a történetben, ám szerepe sokáig kérdéses volt. A „lúzernek” tartott lányból Alison tanácsai révén Hanna faragott valakit, ám a két különböző személyiség miatt valami végleg megtört a lányban, ami arra késztette, leckéztessen meg mindenkit, aki valaha ártott neki. „A” csuklyáját levetve ugyan jó útra tért és végül többé-kevésbé be- és elfogadták a lányok, de személyiségének sötét oldalát soha nem sikerült levetkőznie, még a szerelem kedvéért sem.

Janel az első évadban...

... és az utolsóban

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek