Starity

Első gyermekét várja az Agymenők sztárja

2017. július 12. 06:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 37 éves színésznőnek régi álma, hogy anya legyen, imái pedig végre meghallgatásra találtak.

hirdetés

Hosszú ideig tartó próbálkozás, kudarc és szenvedés után Melissa Rauch végre átélheti az anyaság csodáját. A színésznő az amerikai Glamour magazin hasábjain publikált esszéjében vallott arról, milyen hosszú és küzdelmes út vezetett odáig, hogy végre nyugodtan kijelentheti: édesanya lesz.

Melissa elmondása szerint már régóta szerettek volna gyereket vállalni férjével, Winstonnal, ám a kicsi nem akart jönni. Amikor aztán mégis áldott állapotba került, akkor sem örülhetett sokáig – a magzat elment, nem volt szívhangja. A színésznő most már a terhesség egy olyan előrehaladott állapotában van, amikor kijelentheti, hogy családja rövidesen új taggal bővül, ugyanakkor érkezését szerette volna még azelőtt bejelenteni, hogy a sajtó megszellőztetné a hírt, emellett pedig mindenképp szót kívánt ejteni arról, milyen út is vezetett idáig, hogy sorstársai érezzék: nincsenek egyedül.

Fotó: Winston Rauch

Mások terhességről szóló bejegyzéseit olvasni olyan volt, mint egy tőrdöfés a szívemben. Szó sincs arról, hogy ne örültem volna ezen emberek boldogságának, csupán arra gondoltam, hogy miért van az, hogy ezeknek a ragyogó, gondtalan és termékeny nőknek olyan egyszerűen megy az, ami nekem nem. Bűnösnek éreztem magam, és szégyenkeztem, amiért ilyesmit gondoltam. Igyekeztem mindig a saját magam dolgával törődni, de ha a babakérdés került szóba, kihívást jelentett számomra elvonatkoztatni, így amikor felmerült a gondolat, hogy meg kellene osztanom a nagy hírt, minden, amire gondolni tudtam az volt, hogy míg én örülök, addig mások meg nem született gyermekeiket gyászolják, ahogy azt korábban én is tettem, és amiatt aggódnak, lesznek-e még valaha terhesek

– magyarázta a szőkeség, majd felhívta rajongói figyelmét arra is, mennyire etikátlan az, ha valakit a családalapítás témakörében faggatunk.

Mielőtt egy nőt a gyermek témakörével nyaggatnánk, gondoljunk magunkra. Nem tudhatjuk, hogy az a másik min megy keresztül, mit bír el a teste vagy hogy mire vágyik. Mindegy, hogy akar-e gyermeket vagy sem, ha meg akarja osztani ezt az információt velünk, meg fogja. Tudom, hogy korábban én is faggattam ismerősöket ebben a témában, ahogy akaratlanul is, de a legtöbben belefutunk ebbe a hibába. Azt remélem, hogy a társadalmunk egyszer megérti, mennyire komoly dolog az, ha valakinek termékenységi gondjai vannak, és talán nem lovagolnak tovább azon, hogy egy nő fog-e szülni és ha igen, mikor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek