Starity

18 dolog, amit tudnod kell, mielőtt feltöltetnéd az ajkaidat

2017. július 13. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Teltebb ajkakra vágysz, de nem tudod, bele merj-e vágni? Egy New York-i klinika bőrgyógyászati főorvosa, David Colbert és Francesca Fusco kozmetikai sebész elárulta, mit érdemes tudni a beavatkozás előtt.

hirdetés
18 dolog, amit tudnod kell, mielőtt feltöltetnéd az ajkaidat
Fotó: A kép illusztráció

1. Ahogy a festőművészeknek is megvannak a maguk kedvenc anyagaik, úgy az orvosoknak is. Dr. Colbert és Dr. Fusco mindketten egyetértenek abban, hogy az ajaknagyobbítás legegyszerűbb és legtermészetesebb módja a hialuronsavas feltöltés – ezt a technikát alkalmazzák a leggyakrabban.

2. Mielőtt befejeződne a művelet, és látod, hogy nem fog tetszeni a végeredmény, meggondolhatod magad. Mivel a hialuronsavas megoldással csak ideiglenes hatás érhető el, kérheted a bőrgyógyászodtól, hogy adjon be egy ellenanyagot termelő enzimet, a hyaluronidase-t, ami feloldódva hatástalanítja a savat.

3. A beavatkozás ára 500 és 2000 dollár (~ 130 – 522 ezer körül) körül mozog orvostól és klinikától függően.

4. A feltöltés hatását négy-hat hónapig élvezheted, így ha ismét telt ajkakat szeretnél, újra be kell ruháznod a beavatkozásra.

5. Rögtön láthatod a végeredményt. Ajkaid először csak megduzzadnak, de a feltöltés hatását rövid időn belül láthatod. Adj az ajkaidnak 24 órát, hogy megnyugodjanak és lecsillapodjon a duzzanat, és már élvezheted is az új külsődet!

6. Ajkaid érzékenysége nem változik meg – ugyanolyanok lesznek, mint a természetes ajkaid, még csókolózás közben sem tűnik fel a különbség.

7. Ami magát a procedúrát illeti, az első pillanatban olyan lesz, mintha megcsípne valaki, az érzés pedig idővel erősödik, de nem különösebben fájdalmas. Amikor elkészültetek, az orvos egy kis jéggel átmasszírozza az ajkaidat és már távozhatsz is.

8. Kérhetsz érzéstelenítést. Már az elején dönthetsz úgy, hogy nem kérsz az esetleges fájdalmakból, és ilyen esetben az orvos, mint egy fogorvosi bevatkozás előkészítése során, érzéstelenítőt fecskendez az ínyedbe.

9. Az egész feltöltés mindössze 15-20 percet vesz igénybe, így mire felocsúdnál, már túl is vagy rajta. Ha kértél érzéstelenítőt, annak hatása úgy körülbelül 15 perc alatt elmúlik és már folytathatod is az életedet ott, ahol abbahagytad, mintha mi sem történt volna. (A nagy tervekkel azonban vigyázz, az elkövetkező három napban könnyebben megsérülhet az ajkad.)

10. A beavatkozás napján ne sportolj, és kerülj minden olyan tevékenységet, ami azt eredményezheti, hogy több vér áramlik az arcodba – ide értve a masszázst és az arckozmetikát is!

11. Nem kell az egészet feltöltetned, ha nem akarod! Fontos tudnod, hogy amennyiben elégedett vagy az ajkaid bármelyik részével, nem kötelező az egész területet befecskendeztetned, vagyis választhatod, hogy csak az alsó, a felső ajkaid vagy a középső rész megemelését kéred, orvosod pedig segít kitalálni, hogyan lenne a legesztétikusabb és -természetesebb a végeredmény.

12. Kizárólag professzionális bőrgyógyásszal / plasztikai sebésszel végeztesd el a feltöltést! Hogy elkerüld a kókány munkát, a felesleges pénzkidobást és a csalódást, mindenképp járj utána annak, hogy kik a legjobb, legmegbízhatóbb orvosok ezen a szakterületen, és ha módodban áll, érdeklődj utána, milyen tapasztalataik vannak a vendégeiknek.

13. A procedúrát követő tíz napon kerüld a fájdalomcsillapítókat, a halolajat és az E vitamint, utóbbi ugyanis hígítja a vért, ami által ajkaid hajlamosabbak lehetnek a zúzódásra, vérzésre.

14. Az enyhe zúzódás és vérzés normális, ne ijedj meg! A zúzódások körülbelül öt-hét napon belül elhalványodnak, de ha nagyon csúnya és nem javul, mindenképp keresd fel orvosodat!

15. Ne várj Angelina Jolie ajkakat! Vihetsz képeket, hogy megmutasd, milyen elképzelésed van, milyen eredményre vágysz, ám a döntés az orvosodé, elvégre szakember lévén jobban tudja, milyen ajkak illenek az arcodhoz. Ha nagyobbakra vágysz, számítanod kell arra, hogy nem egyetlen feltöltésből fog megvalósulni az áhított eremény.

16. A dudorok és csomók előfordulása nem ritka, annak a jeleként alakulnak ki, hogy a feltöltőanyag túl közel van ajkaid felszínéhez. Ezek általában elmúlnak, de ha mégsem, korrekcióval eltüntethetőek.

17. Ha korábban volt már ajakherpeszed, a procedúra elvégzése előtt megelőző gyógykezelésen kell részt venned, mert a feltöltőanyag előidézheti a kiújulását.

18. Ha úgy döntesz, többé nem tölteted fel az ajkaidat, azok visszatérnek eredeti állapotukba. Nem kell félned, nem lesznek ráncosak, viszont arra számíthatsz, hogy esetlegesen picivel nő a természetes méretük a korábban befecskendezett hialuronsav miatt – főleg, ha rendszeres volt a beavatkozás előtte.

Hírességek, akik feltöltették az ajkukat: Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Kesha, Nicole Kidman, Megan Fox, Jessica Simpson, Renée Zellweger, Hailey Baldwin, Bella Thorne, Iggy Azalea, Farrah Abraham

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek