Starity

Az Epica nyerte meg a Metropole Orkest versenyt

2017. augusztus 07. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A holland formáció az évek során már számtalanszor bizonyított a metálzene palettáján, most pedig ismét egy mérföldkőhöz érkeztek.

hirdetés
Az Epica nyerte meg a Metropole Orkest versenyt
Fotó: Tim Tronckoe

A Simone Simons vezette formáció már megmutatta, hogy őket bizony nem akármilyen fából faragták, ugyanis a negatív kritikák ellenére is felfelé ível karrierjük évről évre. Az utóbbi lemezeikbe szinte lehetetlenség belekötni, hiszen ezúttal új dolgokat is kipróbáltak annak érdekében, hogy minél sokszínűbb korongot készítsenek, sőt, volt amikor elhagyták gyökereiket, de akadt példa arra is, hogy visszatekintettek arra az időszakra és stílusirányzatra, amit a kezdetekkor képviseltek.

Az együttes fennálása óta kapott hideget-meleget, most viszont ismét egy mérföldkőhöz érkeztek, ugyanis ők nyerték meg a Metropole Orkest versenyt, melyre csaknem 650 csapat jelentkezett több műfajt képviselve – köztük a szintén szimfonikus metálban mozgó Within Temptation is. A megmérettetést egyébként eddig olyan neves pop- és jazzelőadók nyerték meg, mint Ella Fitzgerald, Bono és Dizzy Gillespie – csak, hogy pár nevet említsünk –, így a kritikusok véleménye szerint is igencsak figyelemre méltó az, hogy az Epica az első metálzenekar, aki a dobogó legfelső fokára állhatott.

A formáció e győzelemmel az egész világnak bebizonyította, hogy nem hiába tartoznak hazájuk egyik legkiemelkedőbb zenekarai közé, hiszen munkásságukat immáron nem csak a keményzenét kedvelők ismerik el. A holland hatos egyébként tavaly dobta piacra legutóbbi nagylemezét, szeptember elsején pedig The Solace System címen jelentetnek meg egy középlemezt, melynek címadó dalához egy különleges animációs kisfilmet készítettek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek