Starity

Countryénekesnők, akikre érdemes figyelni

2017. augusztus 14. 09:09   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ tele van tehetséges countryénekesnőkkel, így nem meglepő, hogy van köztük olyan, aki nagyobb, de van, aki csak kisebb sikereket tudott eddig elérni, úgyhogy bemutatunk nektek több olyan hazánkban kevésbé ismert sztárt, akikre érdemes figyelni.

hirdetés

Shania Twain, Lucy Hale, Taylor Swift, LeAnn Rimes, Jamie Lynn Spears, Carrie Underwood, vagy éppen Miranda Lambert neve hazánkban is ismert. Ők azok az énekesnők, akik a country stílsujegyeivel váltak ismertté és bár közben próbálkoztak mással, mégis ezen műfajban vetették meg a lábukat, sőt, van köztük olyan, aki jelenleg is ebben alkot. De a többiekkel mi a helyzet? Most összeszedtünk több olyan énekesnőt, akik szintén megérdemelnének a felsoroltakhoz hasonló népszerűséget. Hazánkban őket kevesen ismerik, úgyhogy itt az idő, hogy megismj közülük néhányat.

Brooke Eden

Az énekesnő egyre nagyobb népszerűségnek örvend és bár fizikai formátumban még nem adott ki nagylemezt, már 2 EP-vel rendelkezik. Több hivatalos szöveges videója mellett az Act Like You Don't című dalához készült szomorkás hangulatú videoklip.

April Kry

Már 2012. óta van a zeneiparban, Up From Under című bemutatkozó albuma mérsékelt sikereket aratott. 2014-ben tért vissza az énekléshez Beauty Queen című dalával, amelyet több változatban is kiadott. A nagyobb népszerűséget azonban a 2015-ben kiadott Fireflies hozta meg neki, onnantól kezdve ugyanis a Radio Disney is felkarolta őt.

Shea Fisher

Ausztráliában nagy népszerűségnek örvend az énekesnő immáron 2006. óta. Eddig 2 nagylemezt jelentetett meg és időközben férjhez ment, akinek gyermeket is szült, úgyhogy már nemcsak énekesnőként kell helyt állnia.

Danielle Bradbery

A The Voice című tehetségkutatóműsorral vált ismertté, majd saját dalaival is sikerült a köztudatban maradnia. Bemutatkozó albumát hamarosan az újabb követi majd, ugyanis decemberben jelenik meg a második korongja.

Jana Kramer

Amerikában a legnagyobb countrysztárok között emlegetik, ám hazánkban leginkább csak a Tuti gimi című sorozat nézői ismerik őt, hiszen a népszerű szériában is játszott. Az énekesnőként és színésznőként is nagy népszerűségnek örvendő tehetség eddig 2 sikeres albumot tudhat a háta mögött, videoklipjeinek megtekintései pedig szép számokat hoznak neki a legnagyobb videómegosztó oldalon.

Jesse Lee

Az énekesnő 2003-ban adta ki bemutatkozó Room To Breathe című korongját, amelyet 2014-ben követett csak az újabb, amely Hotel címen és csak letölthető változatban jelent meg. Kiadott már két EP-t, ám mostanában csak kisebb fellépéseket vállal, illetve hivatalosan dalszerző a munkája, ő írta többek között Kelsea Ballerini Peter Pan című slágerét is.

Kelsea Ballerini

2014-ben kezdte zenei karrierjét, mikor kiadta saját nevével fémjelzett bemutatkozó EP-jét, amelyet aztán 2015-ben a The First Time című album követett. Számos slágert kiadott már, jelenleg a legtehetségesebb countrysztárok között tartják számon Amerikában.

Lauren Alaina

2011-ben adta ki Like My Mother Does című Jesse Lee-feldolgozását, miután megismerték a nevét az American Idol című tehetségkutató műsorban. Több sikeres dallal rendelkezik, Amerikában sokan ismerik a nevét.

Julianne Hough

Színésznőként már hazánkban is egyre ismertebb, ám azt kevesen tudják, hogy táncosként lett igazán ismert, népszerűségét kihasználva próbálta ki magát énekesnőként is, amely nagyon bejött neki. Jelenleg azonban már nem foglalkozik a zenével, ugyanis időközben férjhez ment, népszerű lett színésznőként, több kozmetikai cég is szívesen foglalkoztatja, illetve kipróbálta már magát zsűritagként is, de bízunk benne, hogy valamikor visszatér az énekléshez is.

Melanie Dyer

2015-ben vált ismertté, mikor kiadta Lifetime című dalát és azonos című EP-jét. Ausztráliában egyre többen ismerik őt, kedves stílusával hamar megszeretette magát. Bemutatkozó albuma még ebben a hónapban meg fog jelenni.

Rhea Francani

2015-ben adta ki I Want to Know című EP-jét, amelyet aztán tavaly a Now or Never című nagylemez követett. A sztár jelenleg is új dalokon dolgozik és bár még nem tett szert nagy népszerűségre Amerikában, új albumával ez könnyen megváltozhat.

Mackenzie Porter

A korábban színésznőként karrierjét megkezdő sztár a The Black Boots nevezetű formációban kezdte zenei karrierjét. 2012-ben aztán szólóénekesnőként mutatkozott be., 2014-ben pedig ki is adta bemutatkozó albumát.

Caitlyn Shadbolt

2014-ben az X Factor Australia című tehetségkutató műsorral vált ismertté, ugyanebben az évben ki is adta bemutatkozó saját nevével fémjelzett EP-jét. Idén jelentette meg nagylemezét, amely Songs on my Sleeve címen került a boltokba és hamar a letöltési és eladási listák előkelő pozícióiba került.

Missy Lancaster

2016-ban adta ki Missy címet viselő bemutatkozó EP-jét. Bár hatalmas sikert még nem sikerült aratnia, ez könnyedén megváltozhat, hiszen remek kritikákat kap, amely bizony feltörekvő énekesnőhöz képest nagyon jó kezdet.

Madeline Merlo

2014-ben kezdte zenei karrierjét, mikor kiadta Sinking Like A Stone című kislemezét. Hamar a közönség kedvencévé vált, bemutatkozó saját nevével fémjelzett EP-jének köszönhetően a legnagyobb countrysztárok között tartják számon Kadadában. 2016-ban kiadta Free Soul című stúdióalbumát is. Nem meglepő módon ezzel is nagy sikert aratott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek