Starity

5+1 LMBT könyv, amit vétek kihagyni

2017. augusztus 12. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábbi cikkeinkben bemutattunk már nektek könyves álompasikat, főhősnőket, helyszíneket, népszerű sorozatokat illetve trilógiákat, most azonban az LMBT könyvekre térnénk ki.

hirdetés

1. Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában

„Dante ​tud úszni. Ari nem” - olvasható a könyv fülszövegének elején. Ezzel kezdődik minden. Ari és Dante egy uszodában ismerkednek meg, amikor Dante felajánlja Arinak, hogy megtanítja úszni. Csakhamar legjobb barátokká válnak, mindig kiállnak egymásért, segítik a másikat, olyan kapcsolatot alakítanak ki, amiről a legtöbben még álmodni sem mernek. Aztán Dante családja elköltözik és időközben kiderül, hogy a fiú meleg. Vajon túléli mindezt a barátságuk? Vajon képesek leküzdeni az akadályokat és újra egymásra találni?

A kép illusztráció

2. Ryan Loveless: Ethan és Carter

Carter dadog és Tourette-szindrómás. Mikor új helyre költözik egy csendes kisvárosba, feltett célja, hogy még véletlenül se kerüljön kapcsolatba senkivel. Persze újdonsült szomszédja, az agysérült Ethan kilöki Cartert a nagybetűs életbe és megmutatja a fiúnak, miért érdemes élni. Ethan, aki jóval fogékonyabb az érzelmekre, mint Carter, nem igazán érti, barátja miért viselkedik jóval távolságtartóbban, mint ő. Aztán Ethan váratlanul tragikus hírt kap és Carternél keres menedéket. A fiú vajon képes kiállni a próbát? Szerelmük vajon beteljesül?

Ezt a könyvet elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza az erotikától!

3. Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe (Dorian Gray képmása címmel is megjelent)

Oscar Wilde regénye igazi klasszikus. Főhőse, Dorian Gray megszállottja a fiatalságnak és azért, hogy örökké fiatal maradjon, még a lelkét is eladná. Dorian egy barátja, Lord Henry Wotton befolyása alá kerül, aki ráébreszti arra, hogyan érdemes élni. Ezután Dorian átadja magát az élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűnbe, ő maga pedig egyre jobban zülleni kezd. Mikor erre rájön, változtatni próbál. Vajon sikerül neki?

Kép a könyv mintájára készült filmből

4. Jandy Nelson: Neked adom a napot

A történet alapvetően egy ikerpárról, Noah-ról és Jude-ról szól, akikben mindössze egyetlen közös van: szeretik a művészetet. Noah kissé különc, Jude pedig népszerű. Mikor új szomszédaik lesznek, Noah megismerkedik a hozzá hasonlóan különc fiúval, Briannel, és azonnal barátság alakul ki köztük. De az évek telnek, az emberek változnak. Brian próbálja titkolni szexualitását, messzi iskolába jár, Noah-t pedig nem veszik fel álmai iskolájába. A testvérek kapcsolata megromlik, a család szétbomlik és hirtelen Jude lesz a különc, Noah pedig a népszerű. Aztán váratlanul újból felbukkan Brian...

5. Becky Albertalli: Simon ​és a Homo sapiens-lobbi

Hogy mi lehet a probléma akkor, ha nem jelentkezel ki a leveleződből? Az információid rossz kezekbe kerülhetnek, ahogy az a 16 éves Simonnal is történt, mikor megzsarolták azzal, hogy ha nem lesz Martin Addison randiszervezője, kiposztolja az iskolai Tumblr-re a mailt. Márpedig a Tumblr az iskola legnagyobb pletykafelülete, akkor aztán mindenki, még Blue is megtudná Simonról, hogy meleg. Felvállalnád az érzéseidet, ha tudnád, hogy a suliban szekálni fognak, a szüleid pedig akár ki is tagadhatnak? Bevállalnád a coming outot csak azért, mert tudod, hogy Blue vár rád?

A kép illusztráció

+1. Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Listánk utolsó könyve egy magyar író műve, a Fogadj el! A középpontban két barát, Petra és Dávid vannak. Petra egy pénztelen, vidéki lány, aki elit gimnáziumban köt ki. Mindenki azonnal befogadja, de kiderül az igazság és onnantól kezdve pokollá válik az élete. Barátja, Dávid kínos titka az, hogy meleg, és a szívét jóképű padtársa, Áron dobogtatja meg, aki mindezt tudja és ki is használja. „A két barát szerelemmel, árulással és szenvedéllyel teli útja döbbenetes eseménybe torkoll.” – olvasható a fülszövegben, ezzel igencsak felcsigázva az olvasókat. Vajon a szerelem megéri a fájdalmat?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

könyv top5 lmbt
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek