Starity

Novemberben érkezik a Beast In Black bemutatkozó albuma

2017. szeptember 01. 23:11   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anton Kabanen 2015-ben kényszerült kilépni az általa is alapított Battle Beastből, hamarosan azonban új zenekarát köszönthetjük a színpadon.

hirdetés
Novemberben érkezik a Beast In Black bemutatkozó albuma
Fotó: Jarmo Katila / Toni Kilpinen

2015. februárjában számoltunk be arról, miszerint Anton Kabanen viharos körülények között kényszerült távozni a társaival (Pyry Vikki, Juuso Soino) közösen alapított Battle Beastből. Döntésének oka nem más, mint a zenei téren levő eltérések a bandában, valamint a kezelhetetlen konfliktusok, amelyeket nem sikerült sem megelőzni, sem pedig helyrehozni.

Hogy őszinte legyek, nem szeretném elárulni az igazságot, mivel valószínűleg csak egy csúnya és végtelen háborút kezdeményeznék. A teljesség igénye nélkül viszont elárulhatom, hogy a banda tagjai a hazugság, a kétszínűség és a zsarolás játékát űzték velem szemben. Egyébként, ha engem kérdezel, akkor a Battle Beast már nem létezik a számomra.

– idézi Anton szavait a Hard Rock Magazin.

A Battle Beast 2012-ben.

Anton utolsó lemeze a zenekarral a két éve debütált Unholy Savior volt. Kabanen nemcsak alapítója és gitárosa volt a finn csapatnak, hanem a dalszövegeket is főképp ő írta és a vokálban is jeles szerepe volt. A zenész azonban nem csüggedt sokáig, ugyanis hamar elárulta, hogy Beast In Black néven új zenekart alapított, melynek tagjai más-más országból származnak. Mindazonáltal, ugyanebben az évben lett hivatalosan is a budapesti Wisdom zenekar új gitárosa, mely csapatban Bodor Máté (Alestorm, Leander Kills, All But One) helyét vette át.

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki kiállt mellettem. Az én szenvedélyem a zeneszerzés, amit mindig szívvel-lélekkel csinálok, kompromisszumok nélkül. Szóval írtam tovább a dalaimat, és próbáltam egy új csapat alapítására koncentrálni, amelyben már olyan emberekkel dolgozok, akiket zeneileg is megfelelően képzettnek tartok, és emberileg is őszinte, hűséges barátaimnak tekintek.

- magyarázta.

Az újdonsült formáció már számos fellépésen túlesett, a repertoárban pedig helyet foglalt néhány jól ismert Battle Beast-dal is – melyre a közönség méltán számított. Néhány hónapja már elárulták, hogy elkészültek első nagylemezükkel, amit még idén a boltok polcaira kívántak küldeni. Néhány órája, a Facebookon osztották meg a rajongókkal, mikszerint novemberben már kezükben is tarthatják a formáció debütáló albumát, ami a Berserker elnevezést kapta, és ha mindez nem volna elég, az együttes már az albumborítót is megmutatta, ami nem meglepően magán viseli a Battle Beast jegyeit.

Folytatni szeretném az elképzeléseimet, melyeket eredetileg a Battle Beast-tel kezdtem, és annak a csapatnak álmodtam meg. A vadállat már az életem szerves részét képezi, ez olyan, mint Eddie, az Iron Maidennél [Eddie, a szörnyecske aki csapat lemezein szerepel – a szerk.].

– árulta el  Anton.

A kiadvány borítója

A zenész toábbá elárulta, hogy nagyon büszke az elkészült kiadványra és alig várja, hogy a rajongók is hallhassák a végeredményt, mivel elmondása szerint himnusz-szerű dalok kerültek rajta elhelyezésre, tovább a legvadabb álmaik kerültek megvalósításra. Mindezeken felül az énekes azt is elárulta, hogy a borítót az a Roman Ismailov készítette, aki egykori zenekarának is jobbnál-jobb alkotásokat vetett papírra, így nem véletlen, hogy a két csapat logója nem csak hasonlít, hanem egy az egyben megegyezik.

A legvadabb álmainkat váltottuk valóra, amikor a Nuclear Blast-et, a világ legnagyobb és legjobb kiadóját választottuk. Nagyon örülünk, hogy novemberben debütál első albumunk, a Berserker, a hatalmas himnusz-szerű dalok mellett pedig felejthetetlen show-kat ígérünk a világ minden táján.

– nyilatkozott az album kapcsán.

Az együttes egyébként a tavalyi Tuska fesztiválon már bemutatott egy új dalt, a Got To Hell című szám képében, mely nóta rögzítésre is került, és amely tétel vélhetően a bemutatkozó lemezen is helyet kapott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek