Starity

Különleges könyvet dob piacra a Nightwish

2017. szeptember 14. 06:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövőre datálta visszatérését a finn zenekar, most azonban újabb különlegességgel kedveskednek zenész rajongóiknak.

hirdetés
Különleges könyvet dob piacra a Nightwish
Fotó: Facebook / Nightwish

Két éve került a lemezboltok polcaira a finnek legutóbbi nagylemeze, az Endless Forms Most Beautiful, melynek népszerűsítő turnéja tavaly ért véget. Decemberben piacra dobták legújabb DVD-jüket is, ami a Vehicle Of Spirit elnevezést kapta, mely kiadvány a rajongók és a kristikusok részéről egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott.

A csapat az idei évet pihenéssel tölti, ugyanis Floor Jansen énekesnő márciusban adott életet kislányának, Frejának, Tuomas Holopainent pedig az új lemez munkálatai kötik le, továbbá a feleségével közösen alapított Auri nevezetű zenekar, mely csapat jelenleg is bemutatkozó kiadványán dolgozik. Miután a Nightwish tagjai elvonultak jól megérdemelt pihenésükre, elárulták, hogy a formáció csupán 2018-ban hallat magáról ismét – ígéretük szerint a visszatérésük ütősebb lesz, mint valaha.

Mint az korábban kiderült, visszatérésüket egy meglepetésben gazdag eseménynek titulálták, ám akkor csupán annyit lehetett sejteni a közleményből, hogy mivel az egykoron Tarja Turunen vezette csapat második korongja, az Oceanborn jövőre lesz húszéves, vélhetően ennek jegyében fognak valami különlegességgel előrukkolni. Mostanra megtudtuk, valóban ünnepelni készül a zenekar, ugyanis 2018 márciusában egy különleges koncertsorozat veszi majd kezdetét, melynek során olyan dalok is elhangzanak majd, melyeket már rég nem hallhatott a célközönség a fellépések alkalmával. 

A koncertsorozat mellé azonban két válogatásalbumot is piacra dobnak, mely korongok a Decades elnevezést kapták. Ez nem is olyan meglepő, hiszen a Tuomas Holopainen által alapított zenekar munkásságára jellemző, hogy bizonyos időközönként kiválogatnak egy csokorra való dalt majd egy újabb lemez keretein belül ismét megjelentetik.

A formáció egyébként néhány órája, a Facebookon közölte a követőkkel, miszerint november 15-én a boltok polcaira dobnak egy különleges könyvet, ami legutóbbi korongjuk, az Endless Forms Most Beautiful gitár kottáit, valamint a lemezen helyet kapott szerzemények szövegeit is egyaránt tartalmazzza. Aki esetleg képtelen megvárni a kitűzött dátumot, az akár már most beszerezheti magának azt – és az összes többi Nightwish-könyvet egyaránt – magától a zenekartól.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek