Starity

Anette Olzon: „Sokkal felszabadultabb vagyok”

2017. szeptember 15. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nightwish egykori énekesnője jelenleg is visszatérésére készül, melyről egy svéd lapnak adott egy rövid interjút.

hirdetés
Anette Olzon: „Sokkal felszabadultabb vagyok”
Fotó: Timo Isoaho

Anette Olzont öt éve tették ki a világ számára is jól ismert szimfonikus metált játszó Nightwish együttesből. A svéd énekesnő azóta Shine néven megjelentette első szólólemezét, majd később egy svéd kislemezt is piacra dobott. A vokalista saját szerzeményei nem keltettek túl nagy érdeklődést, így hamar el is dőlt benne: visszavonul. Az azóta eltelt időben nővérként állt munkába, ám azt sem titkolta el, hogy jelenleg is járja az iskolákat, hogy a zene mellett egy kézzelfogható szakma legyen a kezében.

Köztudott, hogy Anette Jani Liimatainen oldalán készül a nagy visszatérésre, ugyanis közösen alapított zenekaruk, a The Dark Element októberben jelenteti meg első nagylemezét. Ennek jelképéül adott egy rövid interjút Nettie, melyben korábbi együtteséről is szó esett.

Az összes dalt Jani írta. De ezúttal nagyobb szabadságot kaptam a számok feléneklésében, és ez az, amit mindig is akartam. Előtte csupán egy duettet énekeltem egy olasz zenekarral, a Secret Spherrel. Nagyon jó volt, majd tavaly nyáron kaptam egy e-mailt a Frontierstől, akik szerették volna, ha én énekelnék azon a lemezen, melyekre Jani készíti a dalokat

– nyilatkozta az énekesnő.

Beszéltem a férjemmel, és azt mondta, hogy tovább kell lépnem. Még ő is élvezte a dalokat pedig már visszavonult, szerintem ez lesz az év albuma. Jövőre talán még turné is lesz, de ezzel egyelőre óvatosan bánok, mivel nem történhet meg ugyanaz, mint ami a Nightwish-ben. Hat hétre elmentem, aztán egy hetet otthon voltam, majd hat hónapra ismét elmentem. Így nem lehet normális életet élni, esetleg annak aki húszéves és még nincs családja.

– magyarázta, majd így felelt a kérdésre, miszerint tartja-e a kapcsolatot Nightwish-beli kollégájával, illetve annak első énekesnőjével Tarja Turunennel.

Nem. Egyáltalán nem. Ugyanezt tették Tarjával is. Lehet, hogy a jövőben találkozunk majd egy fesztiválon, de az egy igazán kínos pillanat lesz. Azt sem hiszem, hogy bármikor is találkoznék az elődömmel, mivel azért sok pénzt kéne fizetniük, hogy az megtörténjen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek