Starity

10 sokkoló különbség a PLL könyvek és a sorozat között

2017. szeptember 26. 08:08   |   Szerző: Nomiii

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A PLL sorozat kreátora, I. Marlene King nem félt változtatni a Sara Shepard által megírt könyveken.

hirdetés

A Pretty Little Liars könyvsorozat gyilkosságos, csalásos és hátba szúrós (szó szerint értve és átvitt értelemben is) történetét hűen követi a sorozat is. Ennek ellenére, ha olvastad is mind a 16 könyvet, akkor sem lehetsz benne biztos, hogy tudni fogod a sorozat végét, mert vannak óriási különbségek a könyvek és a sorozat között.

A különbségek előtt azonban érdemes említést tenni a négy fő karakter kinézetéről is, ugyanis a könyvek borítóján szereplő lányok teljesen eltérnek a sorozatban megformált színészektől.

(Bal oldalon a könyv szerinti, míg jobb oldalon a sorozat szerinti kinézet)

Emily Fields:

Hanna Marin:

Spencer Hastings:

Aria Montgomery:

Íme a tíz legmeglepőbb eltérés, amit megváltoztattak a szériában!

*** Vigyázz, spoilerek következnek!***

1. A hazugok nem barátok

Miután Alison nyolcadikas korában meghal, a négy barátnő elhidegül egymástól. Ugyanakkor az, hogy egy névtelen ember üzenetekben zaklatja őket, újra közelebb hozza őket egymáshoz.

2. Caleb nem létezik

Sajnálom Haleb-shipperek, a sorozatban szereplő pár sosem létezett a könyvekben, sőt maga Caleb sem. Hanna Aria öccsével, Mike Montgomery-vel alkot egy párt a könyvek alatt.

3. Ezria körülbelül három fejezet erejéig tart

A kapcsolatuk legelején a sorozat elég hű marad a könyvekhez: egy bárban találkoznak, köszönhetően Aria hamis igazolványának, majd össze is melegednek a mosdóban. Ezután rájönnek, hogy Ezra Aria tanára, ám mégis együtt maradnak.

A románc csak pár fejezetig tart ki, mielőtt „A” feljelenti Mr. Fitzet a rendőrségnek, akit a lakásán letartóztatnak. Ezra kilenc könyvvel később tér vissza, hogy összemelegedjen egy cserediákkal (igen, megint egy gimnazistával), majd eltűnik – sosem hallunk felőle ezután.

4. Helyette Aria a könyvek alatt Noel Kahnnal randizik

A sorozatos karaktere ellenére Noel egy rendes fiú a könyvekben. Aria titokban évek óta odavan Noelért, nem is gondolná, hogy egy olyan menő fiú, mint Noel valaha is beleszeretne egy Izland szerető, pink hajú lányba. Ennek ellenére egymásba szeretnek és a könyvek legcukibb párjává válnak.

5. Mona meghal

Mint a sorozatban, úgy a könyvekben is Hanna legjobb barátja, Mona az első „A”. Amikor a lányok erre rájönnek, Mona leesik a szikláról és meghal. (A 2. évad fináléjában lett volna ez a jelenet, de életben hagyták – a szerk.)

6. Toby is meghal – és még mellette egy szörnyű személy is

Miután Alison észreveszi Tobyt kukkolni az ablakon át és azt, hogy szexuálisan zaklatja a mostohatestvérét, Jennát, Alison megzsarolja Tobyt, hogy vallja be, ő vakította meg Jennát (amit valójában Alison tett). Toby bevallja bűnét, amit nem is ő követett el, ezért bentlakásos iskolába küldik. Évekkel később tér csak vissza, ekkor azonban Spencer helyett Emilyvel kerülnek közelebb egymáshoz. Egy kisebb szerepet játszik egészen addig, amíg végül meg nem öli magát.

7. Oh, és Jenna is életét veszti

Meggyilkolták, mint mindenki mást Rosewoodban. Valamint a vezetékneve Cavanaugh, nem Marshall.

8. Charlotte ’Cece’ Drake valójában Courtney DiLaurentis, aki Alison DiLaurentis-nek adja ki magát

Összezavarodtál? Oké, szóval ez alapvetően a cselekménye a könyveknek: Alinek van egy ikertestvére, akit Courney-nak hívnak. Alison őrült, de rákeni az őrültséget Courney-ra, mert féltékeny rá. Ezek után a szüleik elküldik Courney-t egy pszichiátriai kórházba (Radley), azonban az egyik nyáron, amikor hazamegy látogatóba, kicseréli magát Alisonnal, és Alit küldik vissza helyette a Radley-be.

Hogy megbosszulja az élete tönkretételét, Courtney (Alisonnak kiadva magát) ejti Ali népszerű barátnői körét, és elkezd barátkozni a kevésbé populáris Hannával, Ariával és Spencerrel. Alison végül kijut a Radley-ből, megöli testvérét (akit megtalálnak, és Alisonnak hisznek) és felveszi „A” szerepét, miután Mona szabaddá tette azt neki.

Tehát nem, Cece nem kínozza őket a babaházban, nincs Red Coat és Sara Harvey sem létezik.

9. Nincs öt éves időugrás

Lényegében az egész ugrás utáni cselekmény sosem történt meg. Nincs Radley átalakítás (a könyvekben továbbra is pszichiátriai kórházként funkcionál), nincs Lucasnak semmilyen elegáns lakása (ő és Hanna járnak ugyan a könyvekben, ám végül szakítanak) és semmiképpen nincs Spaleb (tekintettel arra, hogy Caleb nem is létezik a könyvekben).

10. Emily terhes lesz

A könyvekben Emily biszexuális. Még mindig szerelmes Alisonba, viszont Maya St. Germainnel randizgat, a teljesen idióta Ben és Isaac mellett, akitől végül gyermeket vár. A baba érkezését titokban tartja, szülés után örökbe adja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek