Starity

13 különleges ház, amihez foghatót még garantáltan nem láttál

2017. szeptember 30. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alábbiakban olyan egyedi házakat mutatunk be, melyekhez még csak hasonlót sem láthattál eddig.

hirdetés

Heliodome (Franciaország) – Ez a ház energiatakarékos és megkönnyíti az életedet azáltal, hogy pénzt spórol neked. A napelemeknek köszönhetően nyáron hűvöst, télen meleget biztosít lakóinak.
Habitat 67 (Kanada) – Valószínűleg egyetértesz velünk abban, hogy ez a lakópark úgy fest, mintha egy gyerek eljátszott volna az építőkockákkal, ám valójában komoly tervezés húzódik mögötte, struktúráját pedig Moshe Safdie álmodta meg.
Futuro (Svédország) – Matti Suuronen volt a tervezője ennek az űrhajóra emlékeztető háznak, ami Svédországban található, ám Finnországban, Suuronen szülőhazájában több hasonló is van belőle.
The Mirror House (Olaszország) ​– A tükörház névre keresztelt épület egy olaszországi településen, Bolzanóban található, amit még különlegesebbé tesz az, hogy akár ki is bérelhető ünnepekre vagy egyéb fontos eseményekre.
The Mechanical Hobbit House (Csehország) – E különleges, hobbitház mintegy három évtizednyi tervezés és építés alatt nyerte el jelenlegi formáját, ami mostanáig számos díjat nyert gazdaságilag környezetkímélő voltának köszönhetően.
The Nautilus House (Mexikó) – Valóságos kis oázis ez a Mexikóban található építmény, ami Javier Senosiain keze munkáját dicséri, ajtaja pedig az év egészében nyitva áll a látogatók előtt.
The Stone House (Portugália) – A kőház bármilyen izgalmasnak is tűnik kívülről, nem látogatható, mivel privát tulajdonban áll, a telket pedig kerítés veszi körül. Voltak, akik ennek ellenére is kíváncsiskodni próbáltak, így ma már tábla hirdeti, hogy privát ingatlanról van szó. Azt nem tudni, kié a ház, ám az biztos, hogy a külső szemlélőt arra az ősidőre emlékezteti, amikor az emberek jobb híján még barlangokban éltek.
Rotterdam Cubic Houses (Hollandia) – A fenti kőházhoz hasonlóan ez a kockaszerű épületegyüttes is privát tulajdonban áll, ám jó hír, hogy ennek ellenére is bármikor megnézhetjük magunknak, mivel több szálláskereső oldal is bátran ajánlja az itteni lakásokat, szobákat azoknak, akik eltöltenének pár napot Rotterdamban.
The Shoe House (Hollandia) – Hollandiában, egy parkban áll a cipőház, ami olyan benyomást kelt, mintha csak egy mesében látnánk. Ami azt illeti, valami köze van is a mesékhez, ugyanis így néz ki Alfred J. Kwak háza egy 1990-es holland mesében.
The Shoe House (Dél-Afrika) – Ez az igazán jól kivitelezett cipőház Dél-Afrika Mpumalanga tartományában helyezkedik el, amit 1990-ben építtetett Ron Van Zyl vállalkozó és művész. Érdekesség, hogy egy vers ihlette Ront ennek megtervezésére, jelenleg pedig múzeumként szolgál művei számára, melyhez tartozik egy vendégház, egy étterem, egy uszoda és egy ajándékbolt is.
The Biomorphic House (Izrael) – E futurisszikus építmény egy kicsi izraeli településen, Nehushán található, amit egy francia építész, Ephraim Henry Pavie álmodott meg. Környezetbarát kialakítású.
The Upside-Down House (Németország) – A németek tudják, hogyan keltsenek feltűnést! Ez a fejjel lefelé állított ház a getorffi állatkertben található, és egész évben várja látogatóit.
The Toilet House (Korea) – Ki szeretne egy WC-ben lakni? A koreaiak! Legalábbis erre gyanakszunk, hiszen máskülönben nem építették volna meg ezt a merőben szokatlan házat, ami egész évben tárt karokkal várja a vendégeket, falai között pedig kiállításokat, illetve koncerteket tekinthetünk meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek