Starity

Filmtörténelem: A világ legsikeresebb filmjei! – II. rész

2017. október 08. 18:06   |   Szerző: DorothyD

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Folytatjuk sorozatunkat – Íme újabb öt film, ami pénzügyileg rendkívül jól teljesített.

hirdetés

1. Halálos iramban 7. (1,515 millió dollár)

A széria hetedik része az előző után egy évvel játszódik. Dom és Brian visszatértek az Államokba, de nem számíthatnak nyugodt életre. Korábbi ellenségük bátyja bosszút esküszik öccse haláláért, a csapat tagjainak nem csak saját problémáikkal, hanem vele is meg kell küzdenie. A film tisztességes emléket állít fel Paul Walkernek, aki tragikus autóbalesetben elhunyt. A nyolcadik film idén érkezett, de a rajongók nagy bánatára a folytatás csak évek múlva lesz látható. 

2. Bosszúállók: Ultron kora (1,405 millió dollár) 

Bár az előzőt pénzügyileg nem sikerült túlszárnyalnia, a Bosszúállók második része így is nagyon jól teljesített. A történet szerint Tony Stark ( vagyis Vasember ) egy olyan androidot épít, ami megőrzi a békét a Földön. Ám Ultron félreérti feladatát, és a megvédés helyett el akarja pusztítani az emberiséget. A Bosszúállóknak megint össze kell fogniuk, hogy megóvják a világot egy újabb fenyegetéstől.

3. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (1,34.5 millió dollár)

A történet utolsó részét rajongók ezrei várták, nem is csoda, hogy az összbevétele nagyon sok lett. Harry, Ron és Hermione tudják, hogy már nincs mit tenni, szembe kell nézniük Voldemorttal. A Roxfortban sem jobb a helyzet, Piton irányítása alatt az iskola teljesen megváltozott. Harry és társai a horcruxok megsemmisítésével próbálják legyőzni az egyre erősebb Nagyurat. Megkezdődik a végső ostrom, és már semmi sem lesz  ugyanolyan, mint régen. 

4. Jégvarázs (1,276.5 millió dollár)

Bármennyire is meglepő, a Jégvarázs az első (!) animációs film, amely tekintélyes bevételt hozott. Ez a mese, mint ahogy a címe is mondja, milliókat varázsolt el. A mindig pozitív, optimista Anna a furcsa hegyi emberrel, Kristoffal és annak hűséges rénszarvasával, Svennel, valamint a bolondos hóemberrel, Olaffal együtt elindul, hogy megkeresse testvérét, Elsát, és megmentse a királyságot. 

5. Vasember (1,215.4 millió dollár)

Tony Stark zárja a sort, akinek három filmje is rekordösszeget szedett össze. A különc, ámde zseniális feltalálót elrabolják, és arra kényszerítik, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Ő ezt meg is teszi, ám egy olyan páncél formájában, amely segíti kiszabadulását és megmentheti szeretteit. Így születik meg a legendás Vasember, akinek egy minden eddiginél veszélyesebb ellenséggel kell szembenéznie. 

Olvasd el az első részt itt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek