Starity

Filmtörténelem: A világ legsikeresebb filmjei! – II. rész

2017. október 08. 18:06   |   Szerző: DorothyD

Folytatjuk sorozatunkat – Íme újabb öt film, ami pénzügyileg rendkívül jól teljesített.

hirdetés

1. Halálos iramban 7. (1,515 millió dollár)

A széria hetedik része az előző után egy évvel játszódik. Dom és Brian visszatértek az Államokba, de nem számíthatnak nyugodt életre. Korábbi ellenségük bátyja bosszút esküszik öccse haláláért, a csapat tagjainak nem csak saját problémáikkal, hanem vele is meg kell küzdenie. A film tisztességes emléket állít fel Paul Walkernek, aki tragikus autóbalesetben elhunyt. A nyolcadik film idén érkezett, de a rajongók nagy bánatára a folytatás csak évek múlva lesz látható. 

2. Bosszúállók: Ultron kora (1,405 millió dollár) 

Bár az előzőt pénzügyileg nem sikerült túlszárnyalnia, a Bosszúállók második része így is nagyon jól teljesített. A történet szerint Tony Stark ( vagyis Vasember ) egy olyan androidot épít, ami megőrzi a békét a Földön. Ám Ultron félreérti feladatát, és a megvédés helyett el akarja pusztítani az emberiséget. A Bosszúállóknak megint össze kell fogniuk, hogy megóvják a világot egy újabb fenyegetéstől.

hirdetés

3. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (1,34.5 millió dollár)

A történet utolsó részét rajongók ezrei várták, nem is csoda, hogy az összbevétele nagyon sok lett. Harry, Ron és Hermione tudják, hogy már nincs mit tenni, szembe kell nézniük Voldemorttal. A Roxfortban sem jobb a helyzet, Piton irányítása alatt az iskola teljesen megváltozott. Harry és társai a horcruxok megsemmisítésével próbálják legyőzni az egyre erősebb Nagyurat. Megkezdődik a végső ostrom, és már semmi sem lesz  ugyanolyan, mint régen. 

4. Jégvarázs (1,276.5 millió dollár)

Bármennyire is meglepő, a Jégvarázs az első (!) animációs film, amely tekintélyes bevételt hozott. Ez a mese, mint ahogy a címe is mondja, milliókat varázsolt el. A mindig pozitív, optimista Anna a furcsa hegyi emberrel, Kristoffal és annak hűséges rénszarvasával, Svennel, valamint a bolondos hóemberrel, Olaffal együtt elindul, hogy megkeresse testvérét, Elsát, és megmentse a királyságot. 

5. Vasember (1,215.4 millió dollár)

Tony Stark zárja a sort, akinek három filmje is rekordösszeget szedett össze. A különc, ámde zseniális feltalálót elrabolják, és arra kényszerítik, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Ő ezt meg is teszi, ám egy olyan páncél formájában, amely segíti kiszabadulását és megmentheti szeretteit. Így születik meg a legendás Vasember, akinek egy minden eddiginél veszélyesebb ellenséggel kell szembenéznie. 

Olvasd el az első részt itt!

  twitter 
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek

Advertisement