Starity

Marco Hietala már nagyon várja a Tarjával közös fellépéseket

2017. október 11. 11:11   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nightwish-rajongók kedvenc duettpartnerei 12 év elteltével a Raskasta Joulua keretin belül ismét együtt fognak énekelni.

hirdetés

Immáron 12 év telt el azóta, hogy a Nightwish távozásra kérte egyik alapítótagját és egyben énekesnőjét, Tarja Turunent. A két fél azóta is külön utakon jár, bár a kritikusok úgy tartják, hogy Tarja szólókarrierjével jóval túlszárnyalta egykori társait, akik 2012-ben újabb feketepontot szereztek, amikor Turunen utódját, Anette Olzont is kipenderítették a zenekarból.

A tél beköszöntével azonban ismét turnéra indul a Raskasta Joulua csapata, ami Finnország-szerte a legnépszerűbb karácsonyi metálműsor. A koncert érdekessége abban rejlik, hogy a metálzenében jeleskedő ismert énekesek adnak elő különböző karácsonyi dalokat – természetesen egy kissé keményebb változatban.

A nagyérdemű ezúttal is olyan énekeseket láthat és hallhat, mint Tony Kakko (Sonata Arctica), Elize Ryd (Amaranthe), Jarkko Ahola (Ahola, Teräsbetoni), Marco Hietala (Nightwish, Tarot, ex-Sinergy), Juha-Pekka Leppäluoto, Ari Koivunen, Floor Jansen, valamint kiderült, hogy a Finnország hangjának megválasztott Tarja is részt vesz néhány fellépésen, aki egyébként novemberben dobja piacra a sötét érzelmektől fűtött karácsonyi nagylemezét.

A két énekes egykoron nagyon jóban volt egymással, így remélhetőleg ismét felloban majd a barátság szikrája közöttük

További jó hír a rajongóknak, hogy tizenkét év elteltével a Nightwish hangjai ismét együttes erővel lépnek majd színpadra, ugyanis Tarja és Marco többször is együtt énekel majd. Egy 2011-es interjúból kiderült, hogy a vokalista egyszer már összefutott egykori dettpartnerével, és a régi sérelmeket félretéve kellemesen beszélgettek. Marco most egy finn internetes lap hasábjain vallott a közelgő eseményekről, továbbá beismerte, hogy már nagyon várja, hogy ismét kolléganője mellett léphessen színpadra.

Most nagyon jó közöttünk az együttműködés, már nagyon várom a közös fellépéseket. A múlttal már egyáltalán nem foglalkozunk, a feszültségek pedig idővel még jobban enyhülnek majd

– magyarázta a zenész.

További érdekesség, hogy a Raskasta Joulua csapata új korongot dob majd piacra, amelyet már teljes egészében nyilvánosságra hoztak. Ebből adódóan tudhattuk meg, hogy a méltán híres Ave Maria című dal már Tarja Turunen és Marco Hietala közreműködésével készült el, és helyet kapott a Joulun rauhaa névre keresztelt albumon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek