Starity

Fiatal felnőttek tiniként a filmvásznon

2017. október 20. 15:03   |   Szerző: goldman

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olyan ismert színészeket mutatunk be, akik húszas éveikben vállalták el egy tizenéves karakter eljátszását.

hirdetés

1. Paul Walker

Paul már-már babakorában belekóstolhatott a showbiznisz világába, hiszen meg kétéves sem volt, mikor a Pampers reklámjában szerepelt. Gyermekkorában  tévés szerepléseket vállalt, és a húszas évei közepén járt, mikor szerepet kapott az Ökörikrek című tinivígjátékban, melyben egy elkényeztetett középiskolás ikerpár egyik tagját, Phil Deedle-t kelthette életre, és amellyel elindította mozis karrierjét. Legnagyobb sikerét a népszerű Halálos iramban című autós akcióban aratta, melynek hat részében szerepelt. Karrierjének a 2013. november 30-án bekövetkezett tragikus autóbalesete vetett véget, melyben sajnálatos módon életét vesztette.

2. Adrian Grenier

Adrian tiniként rocksztárnak készült, de végül úgy döntött, hogy a színészet jobban érdekli, ezért amikor 21 évesen, néhány mellékszerep eljátszása után főszerepet kapott a Sebastian Cole kalandjai cím alatt futó filmdrámában, már képzett színészként jelent meg a vásznon. Sebastian a kamaszok megszokott életét éli, amikor nevelőapja bejelenti, hogy nemátalakító műtétnek veti alá magát. A hír bombaként robban a családban, de néhány havi Angliában való tartózkodása után Sebastian visszaköltözik nevelőapjához New Yorkba és megkezdi többnyire önpusztító "kalandjait".

3. Keanu Reeves

A Mátrix szupersztárja is játszott huszonévesen tinédzsert. Karrierje kezdetén 1989-ben, a Bill és Ted zseniális kalandja című vígjátékban, egy történelemből bukásra álló középiskolást alakított, aki legjobb haverjával az emberiség történelmében tett varázslatos utazása segítségével teszi le sikeresen a vizsgáját .

4. Rob Lowe

Rob Lowe neve bizonyára nem mond túl sokat a mai ifjúság számára, de a nyolcvanas években az egyik legnépszerűbb sztár volt az akkori fiatalok körében.  21 éves volt, mikor megkapta a mindössze 17 éves Dean Youngblood szerepét a Friss vér című izgalmas sportdrámában, mely a jégkorongozók kemény világába kalauzolja el a nézőt.

5. Freddie Prinze Jr.

Freddie 22 évesen játszotta el a középiskolás Zack Siler karakterét A csaj nem jár egyedül című romantikus vígjátékban, melynek történetét George Bernard Shaw Pygmalion című drámája ihlette. A történetben a népszerű Zack fogadást köt legjobb barátjával, hogy a suli egyik legszürkébb, legslamposabb csajából, Laney Boggsból bálkirálynőt farag.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek