Starity

Jason Isaacs majdnem visszautasította Lucius Malfoy szerepét a Harry Potterben

2017. október 20. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár nem tartozott a főszereplők közé, a színész a Harry Potter összes részében feltűnt Draco Malfoy édesapjaként.

hirdetés

Fotó: Warner Bros. Pictures

A Digital Spy készített nemrég interjút Jason Isaacsszel, akit a szélesebb közönség Lucius Malfoy-ként ismer, és a színész bevallotta, majdnem visszautasította a szerepet annak idején. Jason ugyanis eredetileg Gilderoy Lockartot szerette volna életre kelteni, a Roxfort Sötét Varázslatok Kivédése tanárát, és bevallása szerint teljesen kiakadt, amikor ehelyett Lucius Malfoy szerepéért hallgatták meg.

A színész arról is szót ejtett, hogy Malfoy szerepével egyidőben hallgatták meg a 2003-as Pán Péter című film Hook kapitányának szerepéért, és mivel nem akart két gyerekeknek szóló filmben is rosszfiút játszani, így kész volt dobni a Harry Pottert.

Megmondtam az ügynökömnek, hogy ha telefonálnak a Harry Potter készítői, mondja meg nekik, hogy nem vállalom a szerepet. Hook kapitány leszek inkább! Erre azt mondta az ügynököm, hogy a hétvége során gondoljam át a dolgot, én meg közöltem vele, hogy szó sem lehet róla, nem akarok gondolkodni rajta. Mókás, szerethető történet és hízelgő, hogy szerepelhetnék benne, de nem akarok két gyerekeknek szóló történetben is rosszfiút játszani

– elevenítette fel a történteket Isaacs, majd a családja hatására végül mindkét szerepet elvállalta.

Azon a hétvégén mindenki felhívott – unokahúgok, unokaöccsök, keresztgyerekek és szüleik. Mindannyian arról akartak meggyőzni, hogy vállaljam a melót, és nem csak azért, mert jót akartak nekem, hanem mert el akartak jönni a forgatásra velem. Szóval végül igent mondtam, és hála Istennek, hogy így tettem!

A színész kérdésre azt is elárulta, ismét Malfoy bőrébe bújna-e:

Ha Jo [Rowling, a Harry Potter-sorozat írónője – a szerk.] felhívna és azt mondaná, hogy Készítünk egy Lucius Malfoy-spinoffot, már azelőtt igent mondanék és útra kelnék, hogy a mondata közepéig érne, de nem tartanám vissza a lélegzetem addig, míg meg nem érkezik ez a hívás...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek