Starity

23 éve halott, de még mindig nem csitulnak a kedélyek Kurt Cobain körül

2017. október 31. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rocklegenda halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok – szerettei nem győznek pereskedni.

hirdetés

Kurt Cobain 1994-ben lett öngyilkos, ám a Nirvana rajongói közül sokan azóta is özvegyét, Courtney Love-ot hibáztatják a történtekért. A zenész életéről és haláláról több könyv és film is készült az elmúlt több, mint két évtizedben, ezúttal pedig Richard Lee összeesküvés-teoretikus újságíró állt elő a saját véleményével, miszerint Cobain jól eltussolt gyilkosság áldozata lett. Állítását a zenészről a halála után készült rendőrségi fotókkal bizonyítaná, ám ahhoz, hogy ezekhez hozzáférjen, meg kellene kapnia az érintett örököseinek, így feleségének és lányának, Frances Bean Cobainnek az engedélyét.

Cobainék jelenleg is pert folytatnak Lee ellen, ugyanis szeretnék elkerülni a felvételek napvilágra kerülését, hiszen Kurt halála mindkettejük életének fájdalmas pontja. Míg Courtney élete szerelmét veszítette el a zenész személyében és azóta sem volt tartós kapcsolata; addig lánya soha nem ismerhette őt meg és érthető módon apakomplexus alakult ki nála – nem véletlen az sem, hogy Cobain hasonmásához ment hozzá évekkel ezelőtt, ám azóta már el is váltak.

A képek napvilágra kerülése azon túl, hogy tovább súlyosbítanák Frances Bean poszttraumás-stressz szindrómáját, amivel gyerekkora óta küzd, továbbá édesanyját még a szokásosnál is többen zaklatnák halálos fenyegetésekkel

– olvasható a család által kiadott nyilatkozatban annak magyarázata, miért harcolnak a képek publikálása ellen.

Kurt elvesztése életem legtraumatikusabb élménye volt. Belebolondultam és a mai napig szenvedek a férjem elvesztésétől, nem is beszélve arról, hogy a lányomnak egész életében azzal kellett megküzdenie, hogy elfogadja a történteket és feldolgozza az apja halála iránti traumát

– nyilatkozta Courtney.

via NME

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek