Starity

Televíziós sorozat készül A Gyűrűk Urából

2017. november 04. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha minden a tervek szerint halad, rövidesen képernyőre kerülhet a regény- és filmsorozat televíziós adaptációja.

hirdetés
Televíziós sorozat készül A Gyűrűk Urából
Fotó: New Line Cinema

A Variety értesülései szerint jelenleg is folynak egy jövendőbeli sorozattal kapcsolatos tárgyalások a Warner Bros. Television, az Amazon Studios és a regénysorozat írójának, J. R. R. Tolkiennak a hagyatékát kezelő örökösök között. Az Amazon Studios vezérigazgatója, Jeff Bezos úgy nyilatkozott a hírek kapcsán, hogy a munka még a kezdeti szakaszában tart, így elhamarkodott lenne biztosan kijelenteni bármit is.

A filmsorozat alapjául szolgáló regények egyébként 1954 és 1955 között jelentek meg az Egyesült Királyságban az Allen & Unwinnek köszönhetően, később pedig a világ minden tájára eljutott a történet. Igaz ugyan, hogy sok-sok éven át tervezték annak filmrevitelét, csak a 2000-es évek elején állt rendelkezésre az ehhez szükséges technikai háttér.

2001 és 2003 között három nagy sikerű film került a mozikba, melyeknek köszönhetően nyomon követhettük, miképp alakult meg a Gyűrű Szövetsége, hogyan oszlott fel a csapat és jutott el a Gyűrű a Megyéből Mordorba. A főszereplőket olyan sztárok keltették életre, mint Ian Holm, Andy Serkis, Ian McKellen, Christopher Lee, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Elijah Wood, John Rhys-Davies, Sean Astin, Sean Bean, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Cate Blanchett és Liv Tyler.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek