Starity

Beszámoló! Magyar rajongóival találkozott Adam Lambert és Brian May Budapesten

2017. november 19. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Queen + Adam Lambert fergeteges show-t csinált Budapesten, a Papp László Arénában. Egy szerencsés magyar rajongó pedig közös fotóra is elcsípte a formációt.

hirdetés

Alább Gazdag Zsófia beszámolóját olvashatjátok, hogyan találkozott Adam Lamberttel és Brian May-jel!

2017. november 4. – Queenbert beszámoló

Minden rajongónak az az álma, hogy találkozhasson a kedvenc előadójával, legalább egyszer az életben. Bármilyen hihetetlennek tűnik is ez, MEGTÖRTÉNHET!

Hét éve csodálom Adam Lambert fantasztikus hangját, különleges személyiségét és azt az alázatot, amit a zene iránt érez és kifejez. Négy évvel ezelőtt, 2013 májusában volt szerencsém találkozni vele élőben először, Bécsben a Life Ballon, a fellépése előtti főpróbán. Két éve pedig, 2015 februárjában szintén Bécsben láthattam Őt a legendás Queen zenekar énekeseként.

Legmerészebb álmaimban reménykedtem csak abban, hogy egyszer Budapestre is ellátogat. Bár ez egy kicsit közhelyesen hangzik, de leszögezhetem hogy vannak még csodák. Majd kiugrottam a bőrömből, mikor megtudtam, hogy Adam Lambert és a Queen Budapesten ad koncertet. Szeintem az elsők között voltam, akik megvették a jegyet, nehogy lemaradjak erről a hatalmas élményről.

Hosszas várakozás után eljött a nagy nap. Húgommal, Surival elindultunk délelőtt Budapestre vonattal, ahol barátnőm Fruzsi már várt minket az állomáson. Az az ötletem támadt, hogy még a koncert előtt el kellene sétálnunk néhány neves budapesti szállodához, hátha összetalálkozhatunk Adammel vagy a Queen zenekar valamelyik tagjával. Lehetetlennek tűnt ugyan, hiszen azt sem tudtuk, melyik hotelben szálltak meg, de egy próbát megért.

Mikor megérkeztünk a Four Seasons Hotelhez egy kisebb tömeg várakozott a bejárattal szemben lévő sétányon. Többek kezében láttunk Adam Lambert CD-t és „queenes” plakátokat. Ott már felcsillant a fény a szemünkben, hiszen tudtuk, ezek a rajongók nem véletlenül állnak itt. 20 perc izgatott várakozás után Fruzsi felkiáltott, hogy:

Nézzétek, most jön ki Brian May!

Gazdag Zsófia ©

Alig akartam hinni a szememnek, hogy a Queen zenekar legendás gitárosa ott áll alig pár méterrel előttem. Brian éppen a főpróbára indulhatott, hiszen mögötte hozták a gitárját. A biztonsági őrök próbálták visszatartani a rajongókat, de Brian mielőtt még beszállt volna az autóba visszasétált a tömeghez és mindenkinek aláírta az emléktárgyát, aki pedig szeretett volna még fotót is készíthetett vele. Rettentően kedves és barátságos személy, megtehette volna azt is, hogy kilép a szállodából és a rajongókkal nem törődve elsiet, de nem tette. Még az autóból is mosolyogva integetett nekünk. Alig tudtuk elhinni, hogy ez velünk történt meg, pedig most jött még csak a java.

Gazdag Zsófia ©

Úgy gondoltuk, Adam is biztosan nemsokára kijön, így ismét visszaálltunk a bejárathoz. Amíg várakoztunk odajött hozzánk egy végtelenül kedves lány, Andi, akit biztos vagyok benne, hogy az angyalkák küldtek, ugyani ha ő nincs még estig ott vártunk volna Adamre a Four Seasons előtt hiába. Megkérdezte, hogy Brian elment-e már, mert ha igen akkor gyorsan menjünk át a Ritz-Carlton hotelhez, hiszen Adam ott szállt meg. Csodálkoztam, hiszen ez a lány, aki korábban, még soha nem találkozott velünk odajött HOZZÁNK a sok-sok rajongó közül és elmondta, hogy hol találjuk az énekest.

Sietve megérkeztünk a Ritz hotelhez. Legnagyobb meglepetésünkre a szálloda előtt nem várakozott senki. Mindenki a Four Seasonsnél maradt. Itt is megálltunk a bejárat mellett, abban reménykedve, hogy nem ment még el Adam a próbára. Nem több, mint 15 perc várakozás után megláttam a Deák térről felénk sétálni, ezt a csodálatos embert. Hirtelen megállt a szívem és csak annyit tudtam mondani, hogy

ÚRISTEEN OTT VAN, ADAAAM!!

Fruzsi és Suri pont háttal álltak, de mikor megfordultak sem látták még, hiszen nagyon messziről jött és civil ruhába volt felöltözve. Biztonsági őrök nélkül, néhány kísérőjével sétált a városból. Aki ugyanis nem rajong érte úgy, mint mi biztosan nem ismerte volna fel. Én csak ott álltam lefagyva, amikor a húgom elkapta a kezem, hogy siessünk oda hozzá. Adam nem rögtön a szállodához jött, benézett még a közelben lévő parfümériába.

Adam Lambert Magyarországon / Fotó: Gazdag Zsófia ©
Adam Lambert Magyarországon / Fotó: Gazdag Zsófia ©

Suri volt az egyetlen, aki még nem kapott sokkot közülünk és gyorsan odaszólt Adamnek, hogy készíthetünk e majd fotót vele? Kedvencünk mosolyogva hátra fordult és annyit mondott, hogy:

Természetesen! Várjatok egy pár percet, nem sokára jövök ki hozzátok.

Mind a hárman arcunkon óriási vigyorral, remegő lábakkal ugrándozunk a bolt előtt, amíg Adam parfümöt vásárolt. Pár perccel később megindult felénk és hatalmas vigyorral az arcán csengő hangon megszólalt, hogy:

Hii guys!!!

Rendkívül barátságos volt, megköszönte, hogy megvártuk a bolt előtt. Köré álltunk mind a hárman egy kép erelyéig. Ott álltam mellette és nem tudtam elhinni, hogy lehetek ekkora mázlista, hogy életemben másodjára is összetalálkoztam vele a koncert előtt. Miután elkészült a közös fotó Adam kedvesen mosolyogva integetett és elbúcsúzott.

Nice to meet you guys!

– mondta és sietett vissza a szállodába.

Fotó: Gazdag Zsófia ©

Ennek a csodálatos napnak a megkoronázása az esti Queenbert koncert volt, mely olyan látványos és zenei élményt nyújtott, amelyre egész életemben emlékezni fogok. Freddie Mercury egy igazi legenda, viszont a Queen rajongókat is maximálisan lenyűgözte Adam a tehetségével. Rengeteg megható pillanatban volt részünk. Brian May megszólalt magyarul, hogy:

Örülök, hogy újra itt lehetek!

Majd ez után eljátszotta a gitárján a Tavaszi szél című népdalt, melyet 12 ezer ember énekelt együtt a stadionban. A kivetítőn megjelenítették Freddie-t is, amely szintén könnyeket csalt sokunk szemébe.

– Gazdag Zsófia

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek