Starity

Elhunyt minden idők egyik legismertebb sorozatgyilkosa, Charles Manson

2017. november 20. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

November 19-én (vasárnap), a Kalifornia állambeli Bakersfieldben hunyt el az egykor zenészként tevékenykedett férfi.

hirdetés
Elhunyt minden idők egyik legismertebb sorozatgyilkosa, Charles Manson
Fotó: Getty Images I Corcoran State Prison

Januárban számoltunk be róla, hogy már nem úgy szolgál Charles Manson egészsége, ahogy korábban, mi több, börtönbeli celláját is kórteremre volt kénytelen cserélni emésztőrendszeri problémái miatt. Bélrendszeri vérzése miatt műtétre szorult volna, ám az orvosok nem vállalták a beavatkozást annak kockázatossága miatt.

Charlest egyébként 1969-ben tartóztatták le a Tate–LaBianca gyilkosságok miatt, ugyanis ő volt a fő gyanúsítottja a bűnténynek, melyben többek között Sharon Tate színésznő is elhunyt – az akkor 26 éves színésznő nyolc hónapos terhes volt. Charles ugyan nem volt jelen a mészárlásnál, ám a rendőrök megdönthetetlen bizonyítékot szereztek arra vonatkozóan, miszerint ő tervelte ki a gyilkosságot és képezte ki rá a vétkeseket, akiket Manson családként ismerhetünk.

A korábban zenészként érvényesülő férfi 1971-ben került rács mögé, miután a bíróság bűnösnek találta és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. Manson jó magaviselettel eredetileg 2012-ben feltételesen szabadulhatott volna, ám a bíróság nem adott helyet kérelmének. Legközelebb 2027-ben, 93 éves korában kérhette volna szabadlábra helyezését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek