Starity

Top 15: Filmek, amiket 2017-ben minden tininek látnia kell

2017. december 07. 12:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2017 legjobb filmjeit gyűjtöttük neked össze egy posztba. Hányat láttál ebből?

hirdetés

1. Dunkirk

magyarul beszélő, amerikai-angol-francia történelmi dráma, 106 perc, 2017 [16 éven aluliak számára nem ajánlott]

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.

2. Lego Batman – A film

magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 105 perc, 2017 [6 éven aluliak számára nem ajánlott]

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batma történetével.

3. Before I Fall

Samantha Kingstonnak mindene megvan: övé a világ legjobb pasija, a három legtutibb barátnő, valamint egy igazán kitüntetett helyzet a Thomas Jefferson Gimiben – a menza legjobb asztalától kezdve a legideálisabb parkolóhelyig. Február 12. péntek csak egy újabb napnak ígérkezik irigylésre méltó életében. De végül kiderül, hogy a legutolsó. Aztán kap egy második esélyt. Tulajdonképpen összesen hét esélyt kap. Egy elvarázsolt héten keresztül mindennap újraélheti élete utolsó napját, és kibogozhatja a halála köré fonódott rejtélyeket. Közben arra is rájön, mekkora a valódi értéke mindannak, amit elveszíthet.

4. A széspég és a szörnyeteg

magyarul beszélő, amerikai musical, 129 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.

5. Power Rangers

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 124 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

Jason, Kimberly, Bill, Trini és Zack, öt átlagos tinédzser, akiket hétköznapi dolgok foglalkoztatnak. Alig ismerik egymást, ám a sorsuk végzetszerűen összefonódik. Egy nap tiltott területre tévednek, ahol különleges erővel rendelkező érmékre bukkannak. Olyan természetfeletti képességekre tesznek szert, amiről álmodni sem mertek: egyik pillanatról a másikra szuperhősökké válnak.

6. Halálos iramban 8

magyarul beszélő, amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm, 136 perc, 2017 [16 éven aluliak számára nem ajánlott]

Dom és Letty nászúton vannak, Brian és Mia pedig kiszálltak a játékból. A világjáró csapat többi tagja szétszéledt, és próbálnak a normálisra emlékeztető életet élni. Ám egy titokzatos nő visszacsábítja Domot a bűn világába, ahonnét, úgy tűnik, nincs menekvés, sőt, arra is ráveszi, hogy árulja el a hozzá legközelebb állókat...

7. Balerina

magyarul beszélő, francia-kanadai családi animációs film, 89 perc, 2016 [6 éven aluliak számára nem ajánlott]

A Franciaország távoli csücskében, egy árvaházban élő kis Félicie-nek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Legjobb barátjával, a feltalálói babérokra törő Victorral vakmerő szökési tervüket végrehajtva Párizs felé veszik az irányt, a fények városába, ahol éppen csak belekezdtek az Eiffel-torony építésébe! Félicie-re sosem tapasztalt küzdelmek várnak; legjobb formáját kell hoznia és tanulnia kell hibáiból, hogy valóra váltsa legvadabb álmát: ő legyen a párizsi opera prímabalerinája.

8. A galaxis őrzői vol. 2.

magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 135 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

9. Minden, minden

magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 96 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében... és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra.

10. Baywatch

magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 116 perc, 2017 [16 éven aluliak számára nem ajánlott]

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti.

11. Wonder Woman

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 141 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látta az első férfit.

12. A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

magyarul beszélő, amerikai-ausztrál kalandfilm, 129 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

Az elsöprő kalandban a hányatott sorsú Jack kapitányt erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal - és Jackre különös gondot fordítanának.

13. The Book of Henry

A tizenegy éves Henry Carpenter-t és kisöccsét, Peter-t egyedül neveli édesanyjuk, Susan, aki pincérnőként dolgozik. Henry fülig szerelmes a szomszéd kislányba, Christina-ba, akit a nevelőapja rendszeresen bántalmaz. Henry egy különös tervet eszel ki szerelme megmentésére. Regényt ír Christina-ról és nevelőapjáról. A könyvre pedig egy nap rábukkan édesanyja, aki nyomban rádöbben a regényben szereplők azonosságára...

14. Pókember - Hazatérés

magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 133 perc, 2017 [12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros, és nemcsak utcaszinten. Különleges szerkóban lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem könnyű legyőzni. Eddig legalábbis senkinek sem sikerült.De a Pókember most egészen új ellenségekkel találkozik, és úgy tűnik, még a szokásos humora is kevés lehet hozzá, hogy életben maradjon. Az új bajban új szövetségesek után kell néznie.

15. Tűnj el!

feliratos, amerikai thriller, 103 perc, 2017 [16 éven aluliak számára nem ajánlott]

Most, hogy Chris (Daniel Kaluuya, Sicario - A bérgyilkos) és a barátnője, Rose (Allison Williams, Csajok) elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek