Starity

Várhatóan jövőre jelenik meg Jamie Campbell Bower zenekarának második lemeze

2017. december 09. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész-zenész háta mögött igen sikeres év áll – életének minden területén révbe érni látszik.

hirdetés
Várhatóan jövőre jelenik meg Jamie Campbell Bower zenekarának második lemeze

Jamie Campbell Bower igazán nem panaszkodhat: zenekara, a Counterfeit idén dobta piacra bemutatkozó albumát Together We Are Stronger címmel, díjat nyertek a srácokkal, számtalan teltházas koncertet adtak, emellett a magánéletben is boldog kedvese, Matilda Lowther oldalán. A zenészt a közelmúltban az Alternative Press kérdezgette karrierje alakulásáról és a jövőről, mely témakörökről így fogalmazott:

Anyukám és apukám mindketten a zeneiparban dolgoznak, így a zene mindig is jelen volt az életemben. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a zene volt a kenyerünk és a vajunk – így nőttünk fel az öcsémmel. A zene számomra mindig is egy csodálatos valami volt, amit valamilyen módon és formában, de folytatni akartam, így megalapítottam pár volt sulis haverommal a Darling Buds nevű formációt, ami több különböző felállásban létezett. Végigcsináltunk egy kisebb turnét az Xcertsszel, több helyen is játszottunk Londonban, aztán aludni kísértük a projektet. [2015 elején, a Counterfeit megalakulásakor] Eljutottam arra a pontra, ahol úgy éreztem, az általam játszott dalok nem reprezentálják igzán azt, amit érzek, így belevetettem magam a dologba, és célomul tűztem ki, hogy kitalálom, ki is vagyok. Bevallom, ez a folyamat jelenleg is tart. Ami a Together We Are Strongert illeti, hat hónap alatt készült el. (...) Az írási folyamat során olyan dolgok törtek felszínre, melyeket sokáig – úgy durván tíz éven át – elfojtottam. A harag és a veszteség olyan témák, melyekkel kapcsolatban még most sem tudom pontosan, miképp kell megbirkózni, de a lemez valóban segített önmagam analizálásában és lehetővé tette számomra, hogy kicsit kilépjek önmagamból, ami nem túl gyakran fordul elő velünk, emberekkel

– magyarázta a frontember, majd így folytatta:

Az a tervünk, hogy bebizonyítsuk, a gitárvezérelt zene nem halott. A lemez készítése során számtalan olyan téma merült fel, ami megérintett, de a munkánk veleje az elfogadásban, az egységben és a sokféleségben, a különbözőségben rejlik. Ennek hátterében az áll, hogy a felnőtté válásom során úgy éreztem, vannak bizonyos társadalmi normák, amikhez eszem ágában sem volt alkalmazkodni, mi több, aktívan felléptem azokkal szemben. Ez a mi üzenetünk is a Counterfeittel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek