Starity

Megdöbbentő, de ezek a filmek 10 évesek lesznek 2018-ban

2017. december 29. 20:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bizony, ilyen gyorsan telik az idő: íme jó néhány film, ami 2018-ban a 10. évfordulóját ünnepeli.

hirdetés

1. 27 idegen igen (január 18)

Jane (Katherine Heigl) egy idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ugyanakkor pedig állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, bár a saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. 

2. Hannah Montana - Miley Cyrus: Mindenből a legjobbat koncert (CD/DVD) (Február 1)

A Hannah Montana című, 2006-ban indult tinisorozat a Walt Disney stúdió egyik nagy sikere volt az új évezredben. Később játékfilm is készült belőle. Miley Cyrus játssza a címszerepet, a tinit, aki titkos életet él, mint popsztár. Cyrus igazi édesapja, Billy Ray Cyrus country énekes játssza az apa szerepét, aki egyben a lánya menedzsere. A film dalait 2007-ben koncertkörúton mutatták be. A három dimenzióban forgatott film nemcsak a fellépések legizgalmasabb részeit összegzi, hanem azt is, mi történik a kulisszák mögött, a felkészülés során, addig, amíg az énekesek színpadra nem lépnek.

3. Mindenképpen talán (Február 14)

Will Hayes, a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tízéves kislánya, Maya _ egy iskolai felvilágosító óra hatására _ faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya persze mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Maya-nak magának kell rájönnie a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája... Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem se nem egyszerű, se nem könnyű... Vajon kiderül-e a végén, hogy ki is a nagy szerelem? 

4. Tan-Túra (március 7)

Melanie Porter (Raven-Symoné) a legmenőbb egyetemre készül, hogy ügyvédnő lehessen, és sikerében senki sem állíthatja meg. Senki, kivéve apja, a rendőrfőnök (Martin Lawrence), aki a szomszédban lévő egyetemnél messzebbre nem szeretné engedni agyonféltett lányát. A két álláspont hamarosan összecsap, és látszólag Melanie győz. A leányálom azonban rémálommá válik, amikor apuci gyanúsan segítőkésszé válik. A csajos bulinak induló túrából apás autókázás lesz, melynek során olyan kanyarokat is be kell venni, amik nincsenek a térképen.

5. Narnia Krónikái - Caspian herceg (május 16)

A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg helyett a saját fiát akarja a trónra ültetni. A jogos trónörökös által vezetett lázadók szeretnék visszaállítani a rendet. A régi és új barátai oldalán Peter és testvérei is harcba szállnak, hogy visszaállítsák a birodalom régi fényét és dicsőségét. 

6. Camp Rock – Rocktábor (június 20)

Camp Rock olyan tábor, ahol a tehetséges tinizenészek kibontakozhatnak és tovább növelhetik tudásukat. Mitchie Torres az első nyarát tölti itt, de csak azért, hogy anyjának segítsen a tábor konyhájában. Ezen a nyáron a híres énekes, Shane Gray a legnagyobb szám a táborban. Mitchie persze erről semmit sem tud, de később mégis összebarátkozik a sztárral. Mitchie sikeresen eltitkolja, hogy ki is ő valójában, mert csak így maradhat be a sikeresek és menők között. És itt kezdődnek a bonyodalmak.

7. Hamupipőke-történet (szeptember 16)

A suli táncversenyt hirdet egykori tanulója, a tinisztár Joey Parker (Andrew Sheeley) látogatása alkalmából. A nyertes jutalma, hogy szerepelhet Joey legújabb videoklipjében. A reménykedők között van Mary (Selena Gomez) is, aki az álarcos bulin lehengerli tánctudásával Joey-t. A fiú meg akarja találni a lányt, aki a maszk mögött rejtőzött. Némi nehézség árán összejönnek, ám ezt rossz szemmel nézi Joey volt barátnője.

8. High School Musical 3. - Végzősök (október 24.)

Troy és Gabriella az utolsó évét tölti a gimnáziumban. Az egykori gyerekek felnőttek, végzősök lettek. Ez pedig azzal jár, hogy akár akarják, akár nem, de szembe kell nézniük azzal, mi legyen a kapcsolatukkal. Mivel mindketten más főiskolán tanulnak tovább, útjaik szükségszerűen szétválnak. Előtte azonban a Vadmacskák többi tagjával színre viszik a musicalt, amelyben a jövővel kapcsolatos vágyaikról és félelmeikről, elvárásaikról és reményeikről énekelnek, táncolnak. Azután jöhetnek a vizsgák, az érettségi. A képernyő után a High School Musical a mozik vásznát is meghódította. 

9. Alkonyat (november 21.)

Bella magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal. A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem öregedett. Edward ugyanis halhatatlan, mint a vámpírok. Ám ő nem vérre szomjazik, a családja más életmódot választott. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki. Ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek