Starity

Kiborult az internet a világ egyik legismertebb YouTuberére

2018. január 02. 15:03   |   Szerző: Alysia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Logan Paul amerikai színész-vlogger a múlt héten töltött fel egy videót Youtube oldalára, amely egy holttestről készült kisfilm volt.

hirdetés

A Youtube sztárja nemrégiben járt Aokigaharában, amit a helyiek az "öngyilkosok erdejének" neveznek, mivel több száz öngyilkosság történt már ott. A fiatalok az erdőben mászkáltak, és a séta közben akadtak rá egy holttestre, ami elsőnek sokkolta őket, viszont később már viccelődtek a látvánnyal. 

Fotó: Youtube/Logan Paul

"Találtunk egy holttestet a japán öngyilkosok erdejében." – ezzel a címmel jelent meg a videó, amit a tegnapi nap folyamán el is távolítottak a videómegosztó portálról. Logan bocsánatot kért az eset miatt. A videót a New York Magazin szerint több mint 6 millióan látták, kevesebb mint 24 óra alatt. Sokakat sokkolt a videó és Twitteren próbálták felhívni a népszerű Youtuber figyelmét arra, hogy rajongói nagyrésze tizenévesekből áll, akiket ez az egész felzaklathat.

Hol is kezdjem... Először is – sajnálom. Először fordul ez elő velem. Még soha nem kerültem szembe ilyen kritikákkal, mint most. mert még soha nem követtem el ilyen hibát. Jó emberek vesznek körül és úgy gondolom, hogy jó döntéseket hozok, de én is emberből vagyok. Tévedhetek. 

– magyarázta Logan Twitter oldalán.

Nem a nézettségért csináltam, enélkül is tudok nézettséget szerezni. Azért csináltam, mert azt hittem, hogy tudok egy pozitív hullámot elindítani az interneten, nem pedig egy ilyen monszuni negativitást, sosem ez volt a cél. A célom az volt, hogy felhívjam a figyelmet az öngyilkosságra és az öngyilkosság megelőzésére, miközben azt gondoltam, hogy ha ez a videó, akár egy életet is megment, akkor megéri. Félrevezetett a sokk és a félelem, ahogy az a videóban is látszott, és még mindig így érzem magam.

– folytatta.

Minden nap ezt csinálom. Minden nap csináltam egy 15 perces videót az elmúlt több mint 460 napban. Meg lehet érteni, hogy a pillanat hevében nem mindig lehet teljes mértékben mérlegelni a lehetséges következményeket. Gyakran emlékeztetnek arra, hogy milyen ráhatással vagyok az emberekre, és hogy ez mekkora felelősségel jár... először az életemben megbánva mondhatom azt, hogy ezt a hatalmat rosszul használtam. Soha többen nem fog megtörténni.

Szeretek mindenkit. Hiszek az emberekben. Itt vagyok. Béke. #Logang4Life.

– tette hozzá.

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed, segítségre szorulsz vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget a krízishelyzetben lévők részére fenntartott, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámon!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek