Starity

Szexuális visszaéléssel vádolják James Francót

2018. január 12. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egykori színésznövendékei szólaltak fel a színész ellen, akit többek között hatalommal való visszaéléssel és szexuális visszaéléssel vádoltak meg. A színészt nem viselte meg az ügy, örül annak, hogy a nők fel mernek szólalni az őket ért sérelmek miatt.

hirdetés
Szexuális visszaéléssel vádolják James Francót
Fotó: Danielle Levitt

James Franco a vasárnap este megrendezésre került Golden Globe-gálán zsebelhette be a legjobb színésznek járó díjat, öröme viszont nem tartott sokáig, hiszen percekkel később attól volt hangos a Twitter, hogy egykori színésznövendékei komoly vádakkal illetik. Az esetek a színész Studio4 nevű filmiskolájában történtek, ami – talán nem véletlenül – tavaly ősszel váratlanul bezárta kapuit.

Jamest öt nő vádolta meg a hatalmával való visszaélés miatt. Sarah Tither-Kaplan többek között arról mesélt, hogy egyszer Franco rendezésében egy orális szexjelenetet forgattak, ahol a színész levetette a női intim testrészt eltakaró plasztikot és anélkül kellett "játszani". Később, amikor egy érintett nem volt hajlandó félmeztelenül táncoljon egy, a forgatókönyvben nem szereplő jelenetben, Franco gondolkodás nélkül kirúgta őt a forgatásról.

Úgy éreztem, kemény munkám miatt érdemeltem ki, hogy kiválasztottak, de aztán rájöttem, hogy szó sincs erről, egyszerűen csak jó melleim vannak

– nyilatkozta az egyik érintett.

Egy másik hölgy azt vallotta, hogy a színész egyik alkalommal orális szexre „kényszerítette" őt, ami számára igen kellemetlen volt, bár elmondása szerint akkoriban egy párt alkottak, és csupán azért engedett a kérésnek, mert nem szerette volna, ha James megutálja őt, amennyiben nemet mond. Másik két személy is elmondta tapasztalatát, akik azt nyilatkozták, hogy egy sztiptízbárban kellett a kamerák elé állniuk, ami nagyon megalázó volt számukra, majd amikor a nők megtagadták, hogy levegyék a pólójukat, a színész dühös lett.


James Franco a Late Show-ban

James természetesen tagadja az őt ért vádakat, de kiáll a hasonló helyzetben lévő nők mellett:

Büszke vagyok arra, hogy felelősséget tudok vállalni azért, amiket tettem az életben. A Twitteren megjelent állítások pontatlanok, de teljességgel támogatom azokat az embereket, akik képesek kiállni a nyilvánosság elé és hallatni a hangjukat, mivel sokáig hallgatniuk kellett. Szóval nem akarom elhallgattatni őket, vagy bármi ilyesmi, mert támogatom ezt a kezdeményezést.

– fejtette ki a The Late Night műsorvezetőjének, Stephen Colbertnek, akinek azt is elmondta, hogy ha valamit helyre kell állítani, akkor azt megteszi. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek