Starity

Szexuális visszaéléssel vádolják James Francót

2018. január 12. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Egykori színésznövendékei szólaltak fel a színész ellen, akit többek között hatalommal való visszaéléssel és szexuális visszaéléssel vádoltak meg. A színészt nem viselte meg az ügy, örül annak, hogy a nők fel mernek szólalni az őket ért sérelmek miatt.

Szexuális visszaéléssel vádolják James Francót
Fotó: Danielle Levitt

James Franco a vasárnap este megrendezésre került Golden Globe-gálán zsebelhette be a legjobb színésznek járó díjat, öröme viszont nem tartott sokáig, hiszen percekkel később attól volt hangos a Twitter, hogy egykori színésznövendékei komoly vádakkal illetik. Az esetek a színész Studio4 nevű filmiskolájában történtek, ami – talán nem véletlenül – tavaly ősszel váratlanul bezárta kapuit.

Jamest öt nő vádolta meg a hatalmával való visszaélés miatt. Sarah Tither-Kaplan többek között arról mesélt, hogy egyszer Franco rendezésében egy orális szexjelenetet forgattak, ahol a színész levetette a női intim testrészt eltakaró plasztikot és anélkül kellett "játszani". Később, amikor egy érintett nem volt hajlandó félmeztelenül táncoljon egy, a forgatókönyvben nem szereplő jelenetben, Franco gondolkodás nélkül kirúgta őt a forgatásról.

Úgy éreztem, kemény munkám miatt érdemeltem ki, hogy kiválasztottak, de aztán rájöttem, hogy szó sincs erről, egyszerűen csak jó melleim vannak

– nyilatkozta az egyik érintett.

Egy másik hölgy azt vallotta, hogy a színész egyik alkalommal orális szexre „kényszerítette" őt, ami számára igen kellemetlen volt, bár elmondása szerint akkoriban egy párt alkottak, és csupán azért engedett a kérésnek, mert nem szerette volna, ha James megutálja őt, amennyiben nemet mond. Másik két személy is elmondta tapasztalatát, akik azt nyilatkozták, hogy egy sztiptízbárban kellett a kamerák elé állniuk, ami nagyon megalázó volt számukra, majd amikor a nők megtagadták, hogy levegyék a pólójukat, a színész dühös lett.


James Franco a Late Show-ban

James természetesen tagadja az őt ért vádakat, de kiáll a hasonló helyzetben lévő nők mellett:

Büszke vagyok arra, hogy felelősséget tudok vállalni azért, amiket tettem az életben. A Twitteren megjelent állítások pontatlanok, de teljességgel támogatom azokat az embereket, akik képesek kiállni a nyilvánosság elé és hallatni a hangjukat, mivel sokáig hallgatniuk kellett. Szóval nem akarom elhallgattatni őket, vagy bármi ilyesmi, mert támogatom ezt a kezdeményezést.

– fejtette ki a The Late Night műsorvezetőjének, Stephen Colbertnek, akinek azt is elmondta, hogy ha valamit helyre kell állítani, akkor azt megteszi. 

  twitter 
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek