Starity

Geszler Dorottya szerint mindenkinek jár a bomba alak

2018. január 19. 12:12   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ünnepi fergetegből feleszmélve sokszor rémülten szembesülünk a keserű igazsággal, hisz sokunknál mutat jó pár kilóval többet a mérleg. Ezen segít most Geszler Dorottya, aki egy szuper hatékony alakformáló DVD elkészítésével indította a 2018-as évet. A 30 perces torna rövid, 10 perces blokkokra osztva célozza meg a kritikus testrészeket, és az időhiányban szenvedő, állandóan rohanó nőket. A gyakorlatokat így azok is elvégezhetik, akik nem szeretnek vagy egyszerűen csak nincs idejük fitneszterembe járni. A bomba formában lévő műsorvezető kulisszatitkokat is elárult a forgatás napjáról.

hirdetés
Geszler Dorottya szerint mindenkinek jár a bomba alak
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Geszler Dorottya a filmezés színteréül hazánk „legpárizsiasabb” helyszínét, a Gerlóczy Kávéházat választotta. A téli időszakra való tekintettel a gyakorlatok felvételére a kávéház egyik hotelszobájában került sor.

A forgatásra szándékosan olyan helyszínt kerestünk, ami tulajdonképpen egy szobabelső, hiszen úgy szerettük volna elkészíteni a DVD-t, hogy a gyakorlatokat otthon is kényelmesen el lehessen végezni. Viszont a hotelszobában teljesen egyedül, közel a kamerákhoz, sokkal keményebb feladat volt forgatni, mint például egy nagyobb edzőteremben

– árulta el az ismert műsorvezető.

Dorottya kiskora óta sportol és több mint 10 éve elismert edző. A mindennapjait az egészséges életmód, a jóga és a Pilates határozzák meg. Ennek ellenére nem volt egyszerű dolga a gyakorlatsorok összeállításánál.

Nagyon nehéz döntés volt a gyakorlatok összeállítása, hiszen messze nem fér bele minden 10 percbe, ráadásul sok mozdulatot mindkét oldalra el kell végezni. Olyat szerettem volna összeállítani, amiben kihívás is van, de nem is túl nehéz. Igyekeztem úgy összerakni a feladatsorokat, hogy azokat a teljesen kezdők is meg tudják csinálni. A blokkok rövid, 10 perces felosztásban készültek el, így azokat a kevésbé edzettebbek is el tudják végezni. Ha valaki pedig többet szeretne mozogni, vagy jobb edzettségi szinten van, akkor a gyakorlatsorozatokat egymás után többször is megismételheti. A különálló 10 percek kifejezetten a női kritikus testrészeket célozzák meg – így a comb-, csípő-, a fenék- és a hasrészek önállóan is elvégezhetőek, attól függően, hogy kinek melyik a leglényegesebb testrész

– fejtette ki Geszler Dorottya.

A DVD borítója

Csúcsformában kalóriaszámlálás és éhezés nélkül

A Miss Hungary helyezésről is ismert edző bevallotta, hogy nem hisz a trendi diétákban és az önsanyargató kúrákban. Szerinte a fogyás csak életmódváltással lesz eredményes.

Azt gondolom, hogy nem kell a kalóriákat számolni és betegesen odafigyelni arra, hogy mikor mit eszünk. Csupán arra kell törekednünk, hogy önmagunk számára előnyösen és egészségesen táplálkozzunk

– hangsúlyozta Dorottya.

A rendszeres mozgással és egészséges ételek fogyasztásával komoly eredményeket érhetünk el. Rugalmasabbak, erősebbek és kiegyensúlyozottabbak leszünk. A sportolás jó hatással van a szívünkre, a mozgásszervi és érrendszerünkre, továbbá endorfinnal, azaz boldogsághormonnal is feltölt bennünket. Ezért ha egyszer nekiveselkedünk, akkor könnyű rákapni az ízére.

Az alakformáló DVD készítése már régóta a közismert műsorvezető és edző tervei között szerepelt, amit a rajongótábora és a követői is nagyon vártak. Így jó hír a számukra, hogy remélhetőleg a közeljövőben is láthatunk majd Dorottyától hasonló gyakorlatsorokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek