Starity

4 metálénekesnő, aki nem csak zenével foglalkozik – III. rész

2018. február 01. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogyan az lenni szokott, minden embernek van hobbija, vagy egy bizonyos elfoglaltsága, amit szívesen végez szabadidejében, vagy épp a munka mellett egy kis kikapcsolódásként. Természetesen ez alól a hírességek sem képeznek kivételt, cikksorozatunk harmadik részében ismételten négy metálénekesnő „másodállását” mutatjuk be nektek.

hirdetés

Alissa White-Gluz

A kanadai énekesnő a The Agonist névre keresztelt csapat által vált ismertté, majd 2014-ben, Angela Gossow távozását követően az Arch Enemy frontasszonya lett. Ennek ugyan meg lett a következménye, ugyanis egykori társai elbocsátották őt az általa alapított The Agonistből. A vokalista azonban nem csügged, hiszen sikere továbbra is töretlen, mi több, hamarosan szólóalbummal örvendezteti meg a rajongókat.

Alissa remek dalszerző hírében áll, továbbá hatalmas állatbarát, ebből adódóan pedig vegetáriánus életmódot folytat. A kaméleon hajkoronájú dalospacsirta amellett, hogy az év nagyrészében úton van zenekarával, egy interjúban elárulta, hogy szabadidejében – amellett, hogy jótékonykodik –, verseket szokott írni, melyeket általában az éjszaka közepén, illetve a hajnali órákban vet papírra.

Fotó: Jeremi Saffer

Elize Ryd

A svéd énekesnő 2006-ban bátran utasította vissza a nagyvonalú ajánlatot, miszerint ő legyen Tarja Turunen utódja a finn Nightwishben, ugyanis akkoriban alakult meg saját csapata, a méltán népszerű Amaranthe. A formáció különlegessége mindösszesen az, hogy popmetalt játszanak, így mindkét zenei stílus kedvelői egyaránt befogadják dalaikat.

A vokalista természetesen nem énekesnőként kezdte pályafutását, ugyanis mielőtt még mikrofont ragadt volna, táncosként tevéknykedett. A táncon elsajátított mozdulatokkal az énekesnő a fellépéseket és a kisfilmek hangulatát is egyaránt ékesíti, amit a rajongók sokszor tátott szájjal bámulnak.

Az énekesnő elképesztő táncos, nem beszélve a spárgáról, melynek láttán sokaknak a hideg futkos a hátán.

Charlotte Wessels

A Delain frontasszonya ugyancsak arról ismert, hogy vegetáriánus életet él, továbbá a merészség is igencsak megszokott tőle. Köztudott továbbá az is, hogy Charlie a mesés hangi adottságai mellett az ecsettel is remekül bánik, alkotásait pedig leginkább Instagram-oldalán osztja meg követőivel.

 

Charlotte Wessels (@charlottewessels) által megosztott bejegyzés,

Carmen Elize Espenæs

A Liv Kristine húgaként is ismert énekesnő két zenekar frontasszonya, mindezeken felül pedig két kisgyermek vagány édesanyja. Munkáját tekintve a vokalista többnyire dalszerzéssel tölti idejét, mindezek mellett pedig az angol nyelv szerelmese, így évek óta angoltanárként is tevékenyedik. Persze szigorúan csak akkor, amikor csapatai a jól megérdemelt pihenésüket töltik. 

Carmen anyanyelvi szinten beszél angolul, szabadidejében pedig szívesen segít azoknak, akik fejleszteni szeretnék tudásukat.

Cikksorozatunk előző részei:

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek