Starity

Elárulták, hogy mikor érkezhet a következő Nightwish-album

2018. február 17. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tuomas Holopainent jelenleg leköti újdonsült csapata, az Auri, ám egy interjú során a Nightwishről is mesélt. Elmondta, hogy mikor terveznek legkorábban albumot kiadni.

hirdetés
Elárulták, hogy mikor érkezhet a következő Nightwish-album
Fotó: Tim Tronckoe

2014-ben került az üzletek polcaira a Nightwish legutóbbi albuma, az Endless Forms Most Beautiful, majd 2016-ban egy DVD-t is megjelentettek, ami hatalmas sikernek örvendett világszerte. A formáció a 2017-es évben jól megérdemelt pihenését töltötte, így a zenekar tagjai kellően el tudták foglalni magukat egyéb tevékenységekkel.

Az együttes alapítója, Tuomas Holopainen nemrgiben az Aurival kapcsolatban adott egy rövid interjút a Radiorocknak, de szót ejtett a Nightwishről is, konkrétan arról, hogy mikor tervezik megjelentetni következő nagylemezüket. A zenész elmondta, hogy mivel a legutóbbi korong fergetegesre sikeredett – különösen a több, mint huszonnégy percet felölelő The Greatest Show On Earth című szám aratott nagy sikert –, így azt érezte, túlszárnyalták önmagukat.

A billentyűs azt is hozzátette, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem hallgatott zenét, majd miután befejezték az Auri lemezét, a Nightwish-sel kezdett foglalkozni, elmondása szerint pedig a készülő újdonságra már hat dal készen áll, ám 2020-nál előbb nem terveznek új albumot kiadni. A finn brigád egyébként hamarosan visszatér a színpadra, ugyanis kezdetét veszi különleges turnéjuk, melynek megalapozója a Decades névre keresztelt válogatásalbum, ami március 9-én kerül majd a lemezboltok polcaira.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek