Starity

Kialakult a mezőny A dal 2018 döntőjére

2018. február 19. 23:11   |   Szerző: Slytherin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A január 7-én kezdődött műsor fináléja február 24-én, szombaton lesz. Nyolcan fognak fellépni, akikből a zsűri négyet kiválaszt. Itt már a közönség dönt: ki képviselje Magyarországot a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban, Portugáliában? A műsor este fél 9-kor lesz látható a Duna TV-n.

hirdetés

A közönség és a külföldiek véleményét elnézve, a Yesyesnek és az AWS-nek van esélye megnyerni ezt a műsort. A múltheti szombati válogatót az AWS nyerte meg, második lett a Yesyes, de egy internetes szavazáson a Yesyes nyert toronymagasan legyőzve az AWS-t. Ennek ellenére az AWS-nek van a legnagyobb rajongótábora, és a múlt heti válogatáson látott fellépésük jelenleg bent van Magyarország 14. legnézettebb videói között.

A Dal döntőjében 8 előadó fog fellépni, ezek közül a zsűri 4-et választhat ki, akik közül mi dönthejük el, ki képviseljen minket.

AWS – Viszlát nyár

Íme a legnagyobb rajongótáborral rendelkező banda. Az énekes a halott édesapjáról énekel. 

Yesyes – Let you run away

Az AWS riválisa a Yesyes. Bár a nézettség és a like–dislike-aránya jobb az AWS-énél, a Yesyesnek is nagy esélye van.

Szabó Ádám, a Yesyes énekese egyébként már 2015-ben is próbálkozott, ahol a 2. helyezést érte el, illetve 2017-ben nem jutott be a döntőbe. Idén pedig az AWS mellett neki van a legnagyobb rajongótábora.

Dánielfy Gergely – Azt mondtad

A 2016-os X-faktor 9. helyezettje is a kedvencek közé tartozik. Megkapta A Dal felfedezettje díjat. Habár sokan szeretik, mégis sokan vádolják, hogy ez egy az egyben a tavalyi portugál győztes koppintása. Mind a dal, mind a szövege és Gergely mozdulatai. 

Király Viktor – Budapest girl

Ez a dal több hideget kapott, mint meleget. Sokan gondolják, hogy egy olyan tehetséges énekes, mint Viktor, ennél a számnál jobbat érdemel. Sokaknak az is szemet szúrt, hogy Viktor angolosan mondja ki a Budapestet...

Leander Kills – Nem szól harang

A Leander Kills számáról megoszlanak a vélemények. Sokak szerint túl népdalos a kezdete, ahhoz képest, hogy rockzene. Vannak, akik szerint pont ez hiányzott belőle, mert ez teszi a dalt magyarossá.

Horváth Tamás

A mostanában igen nagy sikerű Tamás, aki megnyerte e 2017-es Sztárban sztár műsort, szintén megpróbálkozott A Dallal. A felesége javasolta neki, hogy induljon, és Tamásnak nem volt ellenvetése.

Heincz Gábor BIGA – Good vibez

A közönség szerint teljesen átlagos dal, nem sok esélyét látja a többség, hogy nyerjen.

Süle Zsolt – Zöld a május

A közönségtől öt pontot, míg a zsűritől 10-et kapott Süle Zsolt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek