Starity

Újabb előzetes érkezett a Nightwish válogatáslemezéhez

2018. február 25. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Márciusban jelenik meg a finn zenekar legújabb válogatáslemeze, melynek kapcsán egy újabb előzetest osztottak meg.

hirdetés
Újabb előzetes érkezett a Nightwish válogatáslemezéhez
Fotó: Timo Isoaho

Március 9-én kerül majd a boltok polcaira a finn zenekar Decades címre keresztelt válogatáslemeze, mely korong a csapat két évtizedes karrierje előtt tiszteleg. A kiadványon az 1996-ban alakult formáció legnépszerűbb dalai kaptak helyet. Ennek többsége Tarja Turunen énekesnő vezetésével készült el.

A Nightiwish nemrégiben hivatalos előzetest is közzétett az újdonsághoz, melyben Tuomas Holopainen saját szavaival elemzi csapatának két évtizedes munkásságát, de konkrétan arra is kitért, hogy mely dalok vannak a mai napig is hatással rá:

Kedvencet nem tudok kiemelni, hiszen az összes dalt imádom, de a The Gratest Show On Earth mérföldkő a csapat karrierjében, és ez a dalszerzésemre is igaz. Az Elvenpath pedig a mai napig is hatalmas mosolyt csal az arcomra, hiszen amikor ezt a dalt hallgatom, emlékszem a gyermekre, aki írta, és emlékszem a bandára, aki játszotta és rögzítette.

– vallotta.

Mivel hatalmas izgalmak övezik az újdonságot, ezért a finn gyökerekkel rendelkező formáció egy második felvezetőt is megosztott. Ebben ismét az együttes alapítója tetszeleg a kamerák előtt és ecseteli mindazt, ami az évek során történt. Azt is elmeséli, hogy szerinte mitől különleges a Nightwish:

Látom a zene fejlődését. Ez egy csodálatos dolog, hiszen nem számít, hogy melyik albumot vagy zenét veszed elő – azonnal felismered, hogy ez Nightwish. Mindig van valami új és valami ismerős, de az album nem ismétlődik. És ez az, amire leginkább büszke vagyok. 

– válaszolta hatalmas mosollyal az arcán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek