Starity

Floor Jansen semmit sem tud a Nightwish következő albumáról

2018. március 01. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tuomas Holopainen korábban már elárult némi érdekességet zenekarával kapcsolatban, ám most kiderült, hogy az új Nightwish-énekesnő semmit sem tud egy esetleges új albumról.

hirdetés
Floor Jansen semmit sem tud a Nightwish következő albumáról
Fotó: Steve Brown

A Nightwish alapítója, Tuomas Holopainen a közelmúltban adott interjút a finn Kaaos TV-nek, melyben nem csupán új zenekaráról, a feleségével alapított Auriról mesélt, hanem arról is, hogy volt idő, amikor úgy gondolta, hogy a Nightwishnek talán már nincs jövője.

Sok minden változott. Az Endless Forms Most Beautiful megjelenése után úgy éreztem, mintha vákuumban élnék. Nagy ürességet éreztem. Nem voltam kétségbeesve és boldogtalan sem voltam, hiszen minden jó úton haladt. Véleményünk szerint pedig az eddigi legjobb albumot tettük le az asztalra, különösen a lemez utolsó dala, a The Greatest Show On Earth lett a legjobb, ami egyfajta mérföldkőnek számít a dalszerzésem szempontjából. Azt hiszem, hogy ezért éreztem magam úgy-ahogy, s ezért fel kellett tennem magamnak a kérdést: »Van-e még olyan történet, amit a Nightwish el tudna mesélni?«

– vallotta akkor a zenész.

Mindezeken túl, az is elmondta, hogy hat dalt már megírt az új Nightwish-albumra, ami tervei szerint csupán 2020-ban kerül majd a lemezboltok polcaira. A formáció immáron harmadik énekesnője nemégiben válaszolt a Metal Wani kérdéseire, melyben kiderült, hogy neki fogalma sincs arról, hogy készülőben van-e az új album.

Igen, tudom, hogy Tuomas ír: ő egy igen kreatív személyiség, de természetesen most a világkörüli turnéra összpontosítunk. Fogalmam sincs arról, hogy vannak-e már új dalszövegek, még nem hallottam az új anyagról semmit.

– mondta többek között, majd kitért arra is, hogy szerinte, hogyan fejlődött a Nightwish hangzása az évek során:

Azt mondanám, hogy egyre inkább felnőtt a hangzás a témákhoz, a költői érintés, amelyben Tuomas egyre éretteb, ő tényleg feltárja a mesemondást, függetlenül attól, hogy ki játszik vagy énekel, ő egy egyedi hangzást alkotott, és azt hiszem, hogy ez az évek során megkülönböztetővé vált.

– magyarázta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek