Starity

A Nightwish készülő albumáról mesélt Tuomas Holopainen

2018. március 09. 17:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan visszatér a színpadra a finn Nightwish, ám a rajongók legnagyobb bánatára új albummal csupán 2020-ban jelentkeznek majd.

hirdetés
A Nightwish készülő albumáról mesélt Tuomas Holopainen
Fotó: Blabber Mouth

Izgalams hónapok elé néz a finn metálzenekar, ugyanis hamarosan kezdetét veszi különleges turnéjuk, ami legújabb válogatáslemezüket hivatott népszerűsíteni. A Decades névre keresztelt koronghoz egyébként korábban három előzetest osztott meg az egykoron Tarja Turunen vezette formáció, majd kiderült, mikorra várható kilencedik stúdióalbumuk.

Tuomas Holopainen elmondta, hogy megfordult fejében az, hogy a Nightwish talán már nem tud miről mesélni, így jobban tennék, ha befejeznék a közös zenélést, majd hozzátette, hogy az Aurinak köszönhetően visszatért az ihlete, így hat dalt már el is készített az újdonságra. A FaceCulture egyébként nemrégiben kapta mikrofonvégre a zenészt, aki újabb információkat osztott meg a zenekar ügyeivel kapcsolatban.

Még nagyon korán van. Csupán annyit mondhatok, hogy izgatott vagyok – szuper izgatott – hónapok, vagy talán évek után most először. Már hat dal elkészült – a zene, a szöveg még nincs kész – de már jól tudom, hogy miről fognak szólni ezek a számok. Az album teljes koncepciója a fejemben van és alig várom már, hogy megmutathassam a zenekar többi tagjának is

– árulta el az új dalok kapcsán, majd szóba került az is, hogy szerinte milyen a hangulat a csapaton belül:

Ezt az egészet nem veszem magától értetődőnek. Az elmúlt években nagyon jól működött a kémia közöttünk. Ez a színpadon is tükröződik, de az új albumon is hallható. Jelenleg minden nagyon jó. De ahogy mondtam, egyikünk sem veszi ezt biztosnak, mivel az egészért meg kell dolgozni. Remélem, hogy ez mindenkinek eszébe jut majd a következő turnén, és a jövőben is

– magyarázta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek