Starity

Így zajlott a March for Our Lives

2018. március 25. 13:01   |   Szerző: Rainbowdashh & KulcsárHanga

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónappal a Stoneman Dougles Gimnáziumban történt lövöldözés után amerikai diákok az Everytown for Gun Safety nevű civil szervezettel karöltve nagyszabású felvonulást szerveztek, melyen a fegyvertartást érintő törvények szigorítását követelték.

hirdetés

A March for Our Lives (Menet az Életünkért) keretein belül az egész USA-szerte, összesen 846 városban vonultak utcára a diákok március 24-én.

Hazai idő szerint 16.30-kor a rendezvény központjában, Washingtonban többezres tömeg előtt színpadra léptek a szervezők, ahol rövid beszédben ismertették követeléseiket és megemlékeztek a Stoneman Dougles Gimnáziumban elhunyt fiatalokról.

March For Our Lives

A tüntetők többek között arra szólították fel a politikusokat, hogy a fegyvertartás alsó korhatárát emeljék fel 21 évre, és vonják ki a forgalomból a félautomata lőfegyvereket, valamint felszólították a fiatal generációt, hogy vegyenek részt a politikai életben. 

A tömeg az Enough is enough! (Ami sok, az sok!), a Never again! (Soha többé!) és a Vote them out! (Szavazzuk ki őket!) jelmondatokat skandálta.

Emma G. 6 perc 20 másodperc csöndben bámult a tömegre: ugyanennyi idő volt elég Floridában arra, hogy 17 életet kioltson Nikolas Kruz

Emma González, a Stoneman Dougles Gimnázium végzős diákja, aki jelen volt a lövöldözés napján, felolvasta a 17 elhunyt nevét, majd hosszú csend következett. Mire újra megszólalt, 6 perce és 20 másodperce állt a színpadon. Ennyi idő alatt zajlott le a február 14-én történt mészárlás.

Hat perc és körülbelül 20 másodperc... Egy kicsivel több, mint hat perc alatt 17 barátunkat vették el tőlünk, 15 megsérült, és mindenki a Dougles-közösségben örökre megváltozott. 

A beszédek között fellépett Jennifer Hudson, Demi Lovato, Lin-Manuel Miranda, Miley Cyrus és Ariana Grande. Mindegyik előadó egy-egy dalt énekelt el.

Demi Lovato mellett Miley Cyrus is fellépett

Ariana Grande hat hónap után először lépett színpadra, a Be Alright című dallal fejezte ki szolidaritását.

Az eseményt élőben közvetítette a Washington Post, az NBC News és az esemény facebook oldala, amelyet teljes egészében visszanézhettek a YouTube-on:

Nézzünk néhány Instagram-posztot:

Selena Gomez:

Nem akarom, hogy ez csak egy Instagram-poszt legyen a jövőben! KÉRLEK. LEGYEN ELÉG! A családok, emberek és főleg GYEREKEK már eleget szenvedtek.

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés,

Harry Styles:

Oberhausenből küldjük a szeretetünket.

 

@harrystyles által megosztott bejegyzés,

Taylor Swift ilyen módon vélekedik a mozgalomról:

Senkinek sem kellene fegyveres erőszaktól tartva betennie a lábát az iskolába, egy éjszakai klubba, egy koncertre, egy moziba vagy a munkahelyre. Adakoztam is az ügy érdekében, hogy kifejezzem a támogatásomat a diákok, a March For Our Lives kampány, a tragédiák által érintettek felé. Ideje reformokat bevezetni a fegyvertartással kapcsolatban! Annyira megindító, ahogy a Parkland High School diákjai felszólalnak az ügy érdekében és próbálják megakadályozni a további fegyveres erőszakot.

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Millie Bobby Brown ezekkel a szavakkal fejtette ki véleményét:

A March For Our Lives kampány egy alkalom mindannyiunk számára, hogy kiálljunk a fegyveres erőszak ellen. Egyetlen gyerek, tinédzser, szülő vagy tanár sem kellene féljen attól, hogy be kell menjen az iskolába vagy az osztályterembe. Ez a mi nagy esélyünk, hogy meghallják szavunkat! Ez a mi esélyünk, hogy változást érjünk el! Ez a világ tele kellene legyen kedvességgel, szeretettel és támogatással. Nincs több félelem, nincs több sérülés, nincs több lövöldözés, nincs több fegyver. Mindenkinek küldöm a támogatásomat, az erőt, a bátorságot és a szeretetemet, aki részt vesz a mozgalomban. 

 

Millie Bobby Brown (@milliebobbybrown) által megosztott bejegyzés,

Miley Cyrus:

 

Miley Cyrus (@mileycyrus) által megosztott bejegyzés,

 

Miley Cyrus (@mileycyrus) által megosztott bejegyzés,

Camila Cabello ezeket a szavakat írta:

A March For Our Lives kampány annyira fontos, hogy mind kellene csatlakozzunk és együtt harcoljunk, hogy elérjük a kitűzött célt! Senkinek sem kellene féltenie az életét! Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy soha többet nem fordulnak elő az ehhez hasonló tragédiák! 

 

camila (@camila_cabello) által megosztott bejegyzés,

Adam Lambert:

Ez a lány nagyon inspiráló! Sétáljunk az életekért!

 

ADAMLAMBERT (@adamlambert) által megosztott bejegyzés,

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek