Starity

Élő! Az AWS a holland Eurovízió-előpartin

2018. április 16. 17:05   |   Szerző: Slytherin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Április 14-én, szombaton, a 43 ország közül, akik részt vesznek az idei Eurovíziós Dalfesztiválon májusban, 34 ország adta elő a számát Hollandiában, az Eurovízió-előpartin.

hirdetés

Tradíció, hogy a verseny előtt több országba is elmennek az előadók, hogy előadják a számaikat, de persze előfordul, hogy 2-3 ország versenyzője nem lép fel egyiken sem. Viszont annyiból előnyt jelenthet, hogy legalább el tudjuk dönteni, hogy a résztvevők milyenek élőben. Ennek hatására Belgium, akit a fogadóirodák a top 5-be vártak, most már lassan kezd a top 10 látóhatóságán kívülre esni.

Természetesen a magyar versenyző, az AWS is fellépett, bár történt egy kis incidens. Siklósi Örs, az énekes lement a közönség közé, majd vissza szeretett volna menni a színpadra, de nem tudott, mert visszacsúszott. Így a zene további részét a közönséggel töltötte, a gitárosok pedig kapva az alkalmon, hogy nincs énekes a színpadon, elkezdtek összevissza mozogni, hogy kitöltsék a teret. Vélhetőleg nem számított rá, hogy ilyen magasan van a színpad.

Illetve íme a belga énekes, aki bár mondhatni kedvencnek számított, az élő után már egyre inkább lejjebb kezdett csúszni a toplistán a fogadóirodáknál.

A közönségkedvenc Izrael is fellépett, bár sokak szerint neki sem túl jó az élő éneklése, illetve sokan állítják, hogy ugyanúgy fog járni, mint akik az előző években közönségkedvencek voltak. (Lásd 2016-ban Oroszország, aki bár a közönségtől a legtöbb szavaztot kapta, mégis a 3. helyen végzett, illetve 2017-ben Olaszország, aki még csak a top 5-be sem került be a végén.)

A legtöbb ember szerint elég valószínű, hogy nem nyer, csak most egyelőre nagy a hype körülötte.

A bolgárokat is nagyon nagy esélyesnek tartják a győzelemre, a fogadóirodák a 2. helyre teszik őket jelenleg. Erre az előadásra Kristian Kostov, aki tavaly képviselte a bolgárokat és a 2. helyen vézett, szintén felbukkant benne és sokak szerint zavaró volt.

A cseh fiút pedig a kezdetektől kezdve az első 3-ba várják a fogadóirodák. 

A fehérorosz srác, aki nagyon sokat fejlődött hangilag, mióta először elénekelte ezt a számot és sok pozitív visszajelzést kapott.

Végül Melovin, az ukrán versenyző, akinek a legnagyobb sikere volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek