Starity

Gryllus Dorka új filmje a mozikban

2010. október 30. 22:10   |   Szerző: AMaya

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Fallal szemben rendezőjének vígjátéka egy hamburgi görög étterem-tulajdonos életének jó és rossz időszakáról szól. Gryllus Dorka a filmben gyógytornászt alakít.

hirdetés
Gryllus Dorka új filmje a mozikban

Október 21. óta játsszák a magyar mozik Gryllus Dorka Soul Kitchen című filmjét, amit Németországban már több mint egymillióan láttak.

Dorka szerepe szerint gyógytornász, és megpróbál Zinosnak a főszereplőnek segíteni. Szerinte aki elmegy gyógytornásznak, az nyilvánvalóan segíteni akar az embereken, valamit jót tenni értük: „Az annyira pozitív dolog szerintem, hogy lerokkant embereket visszatornáztatsz a helyükre. Ahhoz már kell valami emberi jóság, hogy valaki ezzel töltse az életét.”

Pár szó a filmről: A kocsmatulajdonos Zinost balszerencsék sorozata sújtja. Barátnője elhagyja, külföldre megy dolgozni, és ő követni akarja. Kiderül, hogy porckorongsérve van, iszonyodik az orvosoktól, de lassan rádöbben, hogy lebénulhat, ha nem kezelteti magát. Alig bír járni, így jut el Annához, a gyógytornászhoz. Az üzlet is rosszul megy, közben megjelenik a börtönviselt testvére, és egy adóellenőr is. De ekkor elkezd az üzlet fellendülni...

Nagyon jó kritikákat kapott a film: szórakozás, humor, szerelem és izgalmas jellemek egy helyen. A rendező, Fatih Akin megkapta 2009-ben a Velencei Filmfesztiválon a zsűri különdíját.

A magyar mozik 16-os karikával vetítik, de valószínű, nem is ők a célközönség.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek