Starity

Shadowhunters: Dominic Sherwood a harmadik évadról mesélt

2018. április 27. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint egy hónapja láthatják a nézők hétről hétre a Shadowhunters harmadik évadát, amely bizony számtalan fordulatot tartogatott eddig. Dominic Sherwood talán az eddigieknél is fontosabb szerepet kapott.

hirdetés
Shadowhunters: Dominic Sherwood a harmadik évadról mesélt
Fotó: Freeform

Március 20-án debütált a Shadowhunters harmadik évada, amely eddig - a szériához hűen - váratlan fordulatokat bőven tartogatott. Legnagyobb szerepe ezekben talán Jace Herondale-nek volt. A tehetséges árnyvadászt alakító Dominic Sherwood a KSiteTV-nek adott interjút.

Amikor a Shadowhunters új évadát kezdtétek forgatni, a producerek elhintették, hogy mégis milyen lesz a történet íve, vagy az egész Lilith-bagoly cselekményszál meglepetésként ért?

Fotó: Freeform

Abszolút meglepetés volt az egész. Vicces, mert azelőtt tudtam meg körülbel három héttel, hogy én játszom a baglyot, hogy Torontóba érkeztünk az első és a második rész forgatására. Azon gondolkodtam, mégis mi folyik itt? A készítők pedig azt mondták, te vagy az, te játszod a baglyot! Ez mindent megváltoztat. Nem tudtam, de végül is felfogtam.

Összességében igen is és nem is. Volt, amit elmondtak, de pár dolog meglepetésként ért minket, amikor a forgatókönyvet olvastuk. Amikor megtudtam a baglyot, rájöttem az egész kapcsolatra Lilith-el (Anna Hopkins), és arra, mi fog történi. Két vagy három epizódról tudjuk előre általában, hogy mi fog történni benne.

Színészként milyen érzés egy olyan karaktert alakítani, aki valakinek a varázslata alatt áll?​​

Fotó: Freeform

Érdekes. Igazából nagyon sokat dolgoztunk vele, mert egy olyan karaktert szerettek volna, akit egy bagolyszerű lény megszállt, aki Jace külsejét birtokolja, hozzáférve ezzel Jace emlékeihez és stílusához, így teljesen beilleszkedve Jace baráti körébe és családjába. Ezáltal pedig egy tökéletesen beszivárgó lényt. Nehéz volt, mert pont annyi különbségnek kellett lennie, hogy a közönség lássa, ő nem Jace, viszont nem annyinak, hogy a szerettei megmondhassák, valami nem stimmel vele.

Sokat kell arra várnunk, hogy Jace megtudja, Clary (Katherine McNamara) a háta mögött felkereste Luke nővérét (Lisa Berry)?

Fotó: Freeform

Ez egy érdekes kérdés! Nem hinném, hogy ezzel nagyon foglalkoznánk. Elég megszokottnak tűnik, hogy Jace azt mondja, hé, ezt ne csináld, Clary viszont mégis megteszi. Figyelmen kívül hagyjuk; ez csak megtörténik.

Nagyon úgy tűnik, hogy Jace sokkal jobban tiszteli Simont (Alberto Rosende), mint amennyire azt bevallaná. Szerinted lehetnének igazából barátok?

Fotó: Freeform

Nézd, elmondom, mi a helyzet velük. Azt hiszem, az ő kapcsolatuk némileg komplexebb. A való életben viszont az ilyesfajta viszony elég gyakori. Csak azért, mert nem mondják a nap minden percében, hogy szeretlek, te vagy a legjobb barátom, még nem jelenti azt, hogy nem törődnek egymással. Ez csak azt jelenti, hogy a kapcsolatukban van büszkeség, megalázottság, féltékenység vagy akármi más, de ettől még nagyon is törődnek egymással, csak ez el van rejtve. Olyan kapcsolat, amivel nem tömjük tele a nézőket - mint például Claryvel és Jace-szel, akik abszolút a szeretlek, én is szeretlek páros; nincs benne melléklet -, mivel Jace és Simon esetében nagyon is van. Órási titkot őriznek, hiszen Jace megmentette Simon életét, és megígérték, hogy nem szólnak erről egy szót sem. Szóval úgy hiszem, fontosak egymásnak. Ez egy szeretlek-utállak dolog, amit mind a ketten pontosan tudnak. Vicces tud lenni a képernyőn, de ha a helyzet olyanná válna, mint a második évad felénél, Jace örömmel kockáztatná az életét Simonért, és ez fordítva is igaz.

A múlt heti epizódban Jace-szel és Aleckel (Matthew Daddario) is volt egy igazán jó pillanat. Lilith megkavarja a dolgokat, de azért látni fogjuk, hogy a parabatai-kötelékük újra megerősödik?

Fotó: Freeform

Nagyon remélem. A cselekményszál sokkal mélyebben ment bele Jace és Clary, illetve Alec és Magnus (Harry Shum Jr.) kapcsolatába - ezek a párosok már-már a sorozat alapjait jelentik -, ami kicsit szomorú, mert szerintem a parabatai-viszony egy gyönyörű kötelék. Testvérek egymás karjaiban-féle dolog. Szóval nagyon remélem, hogy igen. Hogy jobban megnézzük majd. A 3B vége felé járva forgattunk néhány jelenetet, melyek jobban megmutatja azt a kapcsolatot, amin Matt-tel dolgozunk.

Ez majdnem olyan, mint az ikrek képessége arra, hogy ha az egyikük besétál egy szobába, a másikuk pedig a szoba másik felébe, akkor is érzik, mi van a testvérükkel. Ezzel az ötlettel játszottunk el, különösen a 3B-ben. A parabatai-kötelék újraindításával.

Hogyan fognak reagálni a többiek, amikor megtudják, hogy Jace a bagoly?

Fotó: Freeform

Nem túl jól! Azt hiszem, hogy mindenki - beleértve Jace-t is - meg lenne lepve, amikor megtudja ezt a hírt, mert sosem láttuk, hogyan történt ez eredetileg. Sosem láttuk, hogyan érte el Lilith, hogy fogást találjon Jace-en. Szerintem az írók szándékosan tartottak mindenkit bizonytalanságban, máskülönben már a legelején megmutatták volna.

De szerintem ez egy olyan meglepetés volt, amitől mindenki hanyatt vágta magát. A csapatot ütésként érte, hiszen egy sajátjukról van szó.

Az első évad végén Jace elment Valentine-nal (Alan Van Sprang), de azért, hogy megmentse a többieket és biztosra menjen, senkinek nem esik bántódása. Mondhatni, csak a dolgát tette. Megadta magát a sötét oldalnak, hogy egy kicsit Star Wars-os legyek.

Amit a könyvsorozat rajongói már tudnak, hogy amikor az árnyvadászok megszületnek, akkor védetté válnak. Elküldik őket vagy pár kedves vagy néhány ijesztő alakhoz, erre nem emlékszem pontosan. Egy védett aurát kapnak, és nyilván Jace, amikor visszahozták a halálból a második évad végén, ebben nem részesült újra, ez lehetővé teszi, hogy ilyesfajta megszállás alá kerüljön. Most, kedves könyvrajongók, készüljetek fel, ugyanis több minden fog érkezni! Lesz néhány csavar, amire nem számítotok, ígérem.

Mi az, amire a rajongók a következő hetekben számíthatnak, te pedig nagyon várod, hogy lássák?

Fotó: Freeform

A 3A vége felé közeledve elég sok akciójelenetünk van. Luke-kal (Isaiah Mustafa), Isabelle-lel (Emeraude Toubia), velem, illetve Aleckel. Sok minden történik a hősök és azon hősök között, akiket nem akartok hiányolni. Lesz pár órási jelenet hatalmas CGI-démonokkal, amiket nem volt izgalmas felvenni, mert semmi nem volt ott, de biztos vagyok benne, hogy izgalmas lesz nézni. Hatalmas, nagyon izgalmas befejezése lesz a 3A-nak, nagyon várom, hogy mindenki lássa.

(via KSiteTV)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek