Starity

Vettel félt a koreaiakra bízni a tűzoltást

2010. október 31. 17:05   |   Szerző: cseszt

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fiatal pilóta autója meghibásodott és kigyulladt, mire saját maga kezdte oltani a motorját.

hirdetés
Vettel félt a koreaiakra bízni a tűzoltást

Sebastian Vettel az első Koreai nagydíjon végig vezette a mezőnyt, de a 44. körben autója leállt, és kigyulladt a motorja. Mint kiderült, a hajtókar hibásodott meg a járműben, ez okozta a tüzet. A hirtelen vészhelyzetben a német pilóta jobbnak látta saját kezébe venni a dolgokat, és nem várta meg a koreai pálymunkásokat.

„A koreai pályamunkások újak, és jobbnak láttam, hogy én veszem kézbe a dolgokat. A tűzoltókészülék majdnem ki is csúszott a kezemből, annyira síkos volt. A pilóta mindig is jobban tudja, hova kell fújni a habot, hogy ne terjedjen tovább a tűz. Elvégre egy pályabíró évente csak egyszer látja az autót” – nyilatkozta a verseny után.

Vettel bizakodva áll a brazil nagydíj előtt, elvégre csapatfőnöke, Christian Horner kijelentette, hogy Vettel nem lesz második számú pilóta, sőt, őt fogják támogatni a pontversenyben is, pedig 25 pontos hátrányban van Alonsóhoz képest. Mark Webber a második helyezett a pontversenyben, mégsem őt segítik.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy az ausztrál versenyzőnek másfél év múlva lejár a szerződése a csapattal, amit nem szeretnének meghosszabbítani. Ellenben Horner évekig szívesen marasztalná Vettelt, mint első számú pilótát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek