Starity

Tavaszi fináléjához érkezett a Shadowhunters 3. évada - SPOILERES!

2018. május 20. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedd este dupla résszel záródott le a Shadowhunters harmadik évadának első fele. A Freeform szériájának kreátorai, Todd Slavkin és Darren Swimmer a TVLine-nak adtak interjút.

hirdetés
Tavaszi fináléjához érkezett a Shadowhunters 3. évada - SPOILERES!
Fotó: Freeform

Márciusban debütált a Freeform képernyőjén a Shadowhunters harmadik évada, amely rengeteg izgalmat tartogatott a nézők számára. Ezen a héten a széria dupla epizóddal, a tavaszi félévadzáróval várta rajongóit. A tizedik rész ugyan elvarrta a 3A néhány szálát, mégis számtalan kérdést hagyott megválaszolatlanul. 

Figyelem, a cikk spoilereket tartalmaz, így csak akkor olvasd tovább, ha már láttad a finálét, vagy nem zavar, ha tudod, mi történik benne!

Fotó: Freeform

A TVLine-nak a széria két executive producere, Todd Slavkin és Darren Swimmer adtak interjút, amelyben beszéltek az eheti részekről, továbbá szót ejtettek arról, mi várható a 3B-ben.

Kat McNamara visszatér a sorozatba. Anélkül, hogy bármit is elrontanék, a tény, hogy Jonathan keze megragadta őt abból a koporsóból, azt jelenti, hogy valami elindult. Clary nem volt egyedül, amikor átrohant azon a szobán. És Lilith rengeteg dolgot tett azért, hogy Jonathant visszahozza; az a kar bizonyítja, hogy sikerrel járt - és azt, hogy Jonathan életben van.

- kezdte Slavkin, majd kitért Lilith-re és Jonathanre is.

Sosem ölhetsz meg egy Nagyobb démont, csak elűzheted őket Edomba, vagyis Lilith nem halott. Valójában, fogjátok még őt látni. De szegényke Edomban ragadt, és ennek nagyon nem örül. Jonathan visszatérése miatt pedig nagyon izgatottak vagyunk. Ő már az igazi Jonathan, azzal a DNS-sel, amivel megszületett. Nem megyünk vissza a 2B-be, hogy azt a dinamikát lássuk.

Beszéljünk Valentine-ról, akiről azt hittem, hogy sosem fogom újra látni. Mi inspirálta a visszatérését?

Slavkin: Mindig imádtuk Alan Van Spranget, mint színészt és tudván, hogy egy természetfeletti sorozat vagyunk, egy karakter halála nem jelenti azt, hogy soha többé nem láthatod a színészt. A könyvekben Clary rajzol egy olyan rúnát, ami visszahozza a halottakat, így az egész passzolt - milyen szuper ötlet lenne kombinálni ezt a két ötletet és visszahozni az apját, az apát, akit ő ölt meg, hogy létfontosságú információt szerezhessen meg. És számára ott a kivégzés határán ez a rúna egy kétségbeesett próbálkozás az életben maradáshoz, a világ megmentéséhez és, hogy ez hogyan sül el visszafelé a lehető leggonoszabb módon... Annyira megrendítő pillanat! Nagyon tetszett nekünk a horror és a szívfájdalom kombinációja; nagyon úgy tűnik, hogy ez az árnyvadász érzelmek receptje.

Ez azt jelenti, reménykedhetünk, hogy látjuk még a jövőben?

Swimmer: Úgy hiszem, a lehetőség mindig adott. A testét elégették, így Clary nem lenne képes újra ezt a módszert alkalmazni. Nincsenek terveink a visszahozására vonatkozóan, de hé, ez a Shadowhunters.

Hogy romantikusabb vizekre evezzünk, Izzy ott volt Simonnak, amikor szüksége volt rá - míg Maia nem. Ez közelebb fogja őket hozni egymáshoz?

Fotó: Freeform

Swimmer: Talán. Abszolút sok ember van a Twitteren, akik izgatottan várják, hogy mi lesz velük.

Slavkin: Én elmennék odáig, hogy azt mondjam, ez az évad Sizzyé. A 3B-ben olyan módon fedezzük fel a kettejük kapcsolatát, ahogyan eddig még nem. A Sizzy rajongók világszerte egyesülhetnek és elégedettek lesznek. Ismét elmondom, hogy türelemre van szükség, mert ez egy lassú égés, de egyre fényesebben ég. A barátságuk nagyon különleges. A fináléban láthattuk Simont az egyik leggyengébb pillanatában, a várótermes jelenetben. Ahogy Izzy karjaiba omlott, összetörte a szívünket. Egyrészt a nagyszerű színészi játék, másrészt a kémiájuk miatt.

Meglepett, hogy Simon a haláláról győzte meg az anyját, nem pedig elfeledtette vele, hogy vámpír. Extrém volt.

Swimmer: Nos, azt már korábban megpróbálta, de nem működött jól. Tudta, hogy meg kell szakítania ezeket a dolgokat, máskülönben ugyanabba a szituációba kerülne vissza. Egy kis igazság azért van benne, mert technikailag tényleg halott.

Slavkin: Káin jelével meg tudná ölni az édesanyját, így tényleg ez volt az egyik legönzetlenebb lépés. Senki nem nyer vele, de mégis meg kellett történnie az anyja biztonsága és mentális épsége érdekében. Nem volt más kiút. Mindig tudtuk, hogy a 3A tartalmazni fogja azt, hogy Simon rájön, nem lehet normális élete, ha része az árnyvilágnak.

Szülői drámáról beszélve, nagyon izgatott vagyok Asmodeus miatt. A 3B-ben nagyobb szerepet játszik majd?

Fotó: Freeform

Swimmer: Biztosan többet fogtok látni Asmodeusból. Nincs benne az összes részben, de biztosan megjelenik majd a kulcspontoknál.

Slavkin: Egy kicsit felfedeztük Magnus háttértörténetét. Tudjuk, hogy a szülőanyja öngyilkosságot követett el, amikor Magnus még kisgyerek volt, de azután ott van egy teljesen másik rész, amit még nem fedeztünk fel. Céloztunk rá a fináléban... De ő még mindig Magnus apja, szóval a szeretet ott van kettejük közt. Hiába van ott idegenkedés, harag és mindenféle megoldatlan dolog, a szeretet nem múlt el. Írókként ebbe ástunk bele. Csak azért, mert a pokol hercege vagy, még szeretheted a fiadat.

Meglepett, hogy Luke feletteseinek ilyen sokáig tartott, hogy kérdezősködni kezdjenek. Meg vannak számlálva a zsaruként töltött napjai?

Slavkin: A 3B-ben küzd majd ezzel. Ez nem tűnik csak úgy el. Tényleg nyomozás alatt áll. A new yorki rendőrök nem ostobák. Felrobbant egy tető! Nem szeretnénk sokat elárulni, de a falkavezérünk egy hihetetlen úton halad majd. Ez egy igazi metamorfózis. A legmélyebb pillanataiban van, nem hiszi el, hogy Clary meghalt. Valahogy az egész átjárja.

Ha már vérfarkasokról beszélünk, Alisha Wainwright elárulta, hogy Maia történetszála fantasztikus a 3B-ben. Van valami, amit elárulhattok?

Slavkin: Tényleg nagyszerű. A Jordan-szálnak teljesen Jordanről kellett szólnia, de amikor Maia visszatér a 3B-ben, látni fogjuk, mi folyik pontosan a Jáde Farkasban - a falka politikája. Arra kényszerül, hogy úgy álljon ki, ahogyan sosem hitte, hogy képes lenne. Ő olyan, aki mindig a menekülést választja, ha rosszabbra fordulnak a dolgok. Alisha Wainwright nagyszerű. Azonnal lenyűgözött minket, és úgy tér vissza, hogy a rajongók el fognak ájulni. 

Végül pedig, lehetséges, hogy Clary halála közelebb hozza egymáshoz Jace-t és Simont?

Fotó: Freeform

Swimmer: Nem ők az egyedüliek, akik megtapasztalják a gyászt, ezért ez nem feltétlenül egy Jace-Simon történetszál lesz, de a karakterek olyan párosítását fogjátok látni a gyász hatására, akiket alapvetően nem látnátok együtt.

Slavkin: Azt hiszem, Jace és Simon érzik ezt valószínűleg a legjobban, de Clary sok ember számára volt fontos. Képzeljétek el Luke-ot, Alecet és Izzyt - mindenki összezuhan.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek