Starity

Úgy néz ki, hogy újra állandó lakói lehetnek Magyarországnak a medvék

2018. június 20. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra lakhatnak medvék Magyarországon is. Bár régen is volt, hogy medve vagy farkas elkószált hazánkba, de most úgy néz ki, hogy új életterük is lehet Magyarország!

hirdetés
Úgy néz ki, hogy újra állandó lakói lehetnek Magyarországnak a medvék
Fotó: Nyugati Fény

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy mivel a medvék új élőhely után kutatnak, Magyarországon végleg berendezkedhetnek az állandó életre. Újra együtt kell élni a nagyragadozóval, ami néhány veszélyt azért hordoz magában. A Veresegyházi Medveotthon vezetője, Kuli Bálint szerint etetőhelyeket kellene telepíteni, hogy a lakott területekre ne tévedjenek be ezek a hatalmas, bundás állatok. 

A WWF is kiadott egy közleményt, hogy nagyon elővigyázatosnak kell lennünk, ha medvével találkozunk. Először is ne üldözzük autóval vagy más járművel, ne készítsünk róla fényképet vagy videót sem, hanem nyugodtan kell hagyni, hogy békében elvonuljon. Utána kell értesíteni az illetékes szerveket.

Azonban rögtön fel tehetjük azt a kérdést, hogy miért és honnan jön ennyi medve? Eddig vajon miért nem jöttek? Erre sok válasz adható, mindenesetre itt könnyebben találnak élelmet ezek a nagytestű állatok, ahol nincs annyi riválisuk. Egyébként az egészséges medve tart az emberektől és nem szereti azt, ha valahol nagy a mozgás. Ellenben mindenképpen legyen mindenki óvatos, mert a medve nem játék!

Nemrég az ATV és az ECHO TV is foglalkozott a medvejelenséggel az egyik műsorában! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek