Starity

Tarja: „Megtiszteltetés volt együtt dolgozni a Corazón Muerto szereplőivel"

2018. június 25. 17:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly jelent meg az énekesnő An Empty Dream névre keresztelt kislemeze, amiről most elárult némi érdekességet.

hirdetés
Tarja: „Megtiszteltetés volt együtt dolgozni a Corazón Muerto szereplőivel"
Fotó: Metalkings

2015-ben számoltunk be arról, miszerint a finn énekesnő stúdióba vonult felvenni az argentin Corazón Muerto (Halott Szív) című film betétdalát, melyet ő maga írt és ad elő. Már akkor elárulta, hogy a nótához kisfilmet is forgat majd, melynek megjelenésére mindösszesen két évet kellett várniuk a tűkön ülő rajongóknak.

Tavaly, az earMUSIC lemezkiadó gondozásában végül debütálásra került a várva várt kisfilm és mint az kiderült, az An Empty Dream kislemezként is megjelent, és öt tételt sorakoztat fel. Tegnap volt egy éve, hogy a boltokba került az imént is említett kislemez, ennek fényében pedig Tarja elárult némi érdekességet a dalról, valamint a klip forgatásáról is egyaránt.

Az An Empty Dream című dalt Mariano Cattaneo ismertette velem Argentínában. Meghallgattam, megkedveltem és azt kívántam, hogy én magam is dolgozhassam vele, hiszen a dal úgy hangzott, mintha a sajátom lenne. Újra írtam a dalt angol szöveggel, miután megnéztem a filmet, elkezdtem dolgozni a dallamokon. Számos zenét szereztem a filmhez. A dal filmes változata a zeneszerző és a filmrendező változata, és ez megtalálható a lemezemen is. Csak egy kicsit másként.

– mondta a dalról, majd kitért a videóra is, de Undertaker című dalának titkára is fény derült:

A kisfilmet ugyanott forgattuk ahol a filmet is, egy régi elhagyatott gyárban, Buenos Airesben. Nagyon kísértetiesen nézett ki a helyszín. Megtiszteltetés volt együtt dolgozni a film főszereplőjével, Ariadna Asturzzivel és a stáb többi tagjával is. Amikor azon gondolkodtam, hogy melyik dal kerüljön fel a The Shadow Selfhez készült különleges albumomra, azonnal eszembe jutott az Undertaker című szám, ez egy fontos dal számomra, mivel Atli Örvarssonnal, a film zeneszerzőjével közösen írtuk. 

– vallotta, majd eképp zárta sorait:

Nagy örömömre szolgált, hogy nemrégiben részt vehettem a Genelec’s Artist Roomban Helsinkiben. Jó volt énekelni és rögzíteni néhány akusztikus dalt, amelyek a The Brightest Void című lemezemen is megtalálhatóak. Amikor ezeket a dalokat éneklem akusztikus hangszerelésben, újdonságok lesznek a számomra, és ilyenkor nagyon szeretem újra értelmezni őket. Érdekes látni újra és újra az eredményt. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek